Nieuwsbericht

Orange Lions vierde in Tbilisi

14 augustus 2016

De Orange Lions zijn als vierde geëinigd in de Tbilisi City Hall Cup. Het laatste duel tegen de nationale ploeg van Oekraïne ging met 76-68 verloren. De wedstrijd kende een bizar scoreverloop, maar het hele toernooi in de Georgische hoofdstad biedt perspectief.

Een rugblessure hield opnieuw Mohamed Kherrazi aan de kant. Ook Dimeo van der Horst en Thomas Koenis (ziek) kwamen in het slotduel van het vierlandentoernooi niet in actie.

Oranje nam in het eerste kwart (24-14) brutaal de leiding en bouwde die voorsprong in het tweede kwart uit tot 30-17. Daarna gooiden de Oekraïners de pot op slot. Een 18-0 run (!) deed de wedstrijd in de eerste helft volledig kantelen: 30-35.

Ook de eerste tien punten na rust waren allemaal van Oekraïense makelij, waardoor de run zich nota bene uitstrekte tot 28-0. Via 30-45 en 44-59 aan het eind van het derde kwart begonnen de Orange Lions in het vierde kwart aan een bescheiden inhaalrace. De zege van Oekraïne kwam echter geen moment meer in gevaar. Charlon Kloof was de nederlandse topscorer met 19 punten.

Mohamed Kherrazi werd gemist om in het tweede of derde kwart defensieve stops te maken. Dat Oranje zijn opponent in een cruciale fase niet altijd kon beteugelen, was niet de enige verklaring voor de nederlaag. Oekraïne schoot dik 20 procent beter dan Nederland, pakte 9 rebounds meer (33 om 24), schoot meer driepunters raak (13 om 5) en kreeg een betere productieve bijdrage van de bank (53 om 24 punten).