Nieuwsbericht

Ververs en Poulina in NT U18

23 juli 2016

Marijn Ververs en Calvin Poulina reizen volgende week af naar Macedonië. De twee spelers van Zorg en Zekerheid Leiden maken deel uit van het Nederlands Team onder 18 jaar dat in Skopje deelneemt aan het Europees Kampioenschap voor landenteams in de B-divisie.

Marijn Ververs is een 1.90 meter lange spelverdeler. De 17-jarige Ververs maakte in de voorbereiding minuten in het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden. Tijdens het reguliere seizoen zat Ververs een aantal keer op de bank, maar hij werd niet ingezet. Ververs speelde afgelopen seizoen zowel voor het U18- als U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden.

Calvin Poulina is een 1.99 meter lange forward. De 16-jarige Poulina, die afgelopen seizoen net als Ververs uitkwam voor het U18- en U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden, kreeg tijdens het reguliere seizoen 17 seconden speeltijd in de hoofdmacht van Zorg en Zekerheid Leiden.

De Orange Lions zijn in Groep C ingedeeld met Estland, Tsjechië, IJsland, Luxemburg en Denemarken. Als het team van bondscoach Hein Gerd Triemstra bij de eerste twee in de groep eindigt, dan plaatsen de Orange Lions zich voor de laatste acht. Nederland opent het toernooi op vrijdag 29 juli om 12.00 uur tegen Estland.