Nieuwsbericht

Drie Leidse spelers bij Orange Lions

21 juli 2016

De selectie van de Orange Lions neemt langzaam definitieve vormen aan. Tot de groep in Leiden trainende internationals behoren drie spelers die komend seizoen het shirt van Zorg en Zekerheid Leiden zullen dragen: Thomas Koenis, Mohamed Kherrazi en Jessey Voorn.

Momenteel werken twaalf spelers zich in de Vijf Meihal in Leiden in het zweet, een dertiende speler (Roeland Schaftenaar) is vandaag geland. De coaches Toon van Helfteren en Sam Jones kregen wel met tegenslagen te kampen. Leon Williams en Jito Kok hebben zich voor de Orange Lions moeten afmelden. Zij worden door hun nieuwe clubs verplicht om de complete voorbereiding mee te maken. Daarnaast zijn de meeste collegespelers al weer terug naar de Verenigde Staten.

Dat neemt niet weg dat er in Leiden toch een aardig dertiental aan het werk is. Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Nicolas de Jong, Yannick Franke, Charlon Kloof, Roeland Schaftenaar en Arvin Slagter waren van de partij op EuroBasket 2015 en beschikken over een hele hoop ervaring met het spelen tegen toplanden in Europa.

Thomas Koenis, die voor EuroBasket 2015 als laatste afviel, en Jessey Voorn maakten vorig jaar de voorbereiding op het EK al grotendeels mee. De groep wordt gecompleteerd door vier spelers die onlangs op een sterk bezet toernooi in Litouwen indruk maakten met de Young Lions: Thomas van der Mars, Bryan Alberts, Stefan Mladenovic en Dimeo van der Horst.