Nieuwsbericht

ZZ Leiden opent tegen Rotterdam

4 juli 2016

De start van het nieuwe seizoen van de Dutch Basketball League staat gepland voor 8 oktober. Zorg en Zekerheid Leiden opent de competitie met een uitwedstrijd tegen Challenge Sports Rotterdam. De eerste thuiswedstrijd vindt op 15 oktober plaats tegen BSW.

Zorg en Zekerheid Leiden trok afgelopen seizoen voor de eerste competitiewedstrijd ook naar Rotterdam. In het Topsportcentrum zegevierde de Leidse equipe destijds met 60-79.

In hoeverre deze twee wedstrijden ook daadwerkelijk op zaterdagen afgewerkt gaan worden, is nog niet met zekerheid te zeggen. Er is immers sprake van een voorlopig competitieprogramma. Veel zal afhangen van de beschikbaarheid van de zalen, maar ook van de wensen van Ziggo met betrekking tot het live uitzenden van wedstrijden op donderdagavond.

Afgezien van de wedstrijden voor Ziggo Sport, zijn er in totaal vier speelronden doordeweeks gepland. Op 20 oktober wordt Zorg en Zekerheid Leiden bij Aris verwacht, de return vindt plaats op donderdag 1 december. Apollo Amsterdam en Zorg en Zekerheid Leiden treffen elkaar ook twee keer doordeweeks. Op 16 februari 2017 staat het duel in Amsterdam op de rol, op 6 april 2017 ontmoeten beide ploegen elkaar in de Vijf Meihal.

Ook bij deze doordeweekse wedstrijden moet rekening worden gehouden met een andere speeldag, bijvoorbeeld een woensdagavond in plaats van donderdagavond. Zodra het schema definitief is, wordt dat op deze site ook bekendgemaakt.