Nieuwsbericht

Bekerloting U24 en U18

1 juli 2016

Zowel het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden als het U18-team doen mee aan het bekertoernooi. Het U24-team strijd om de DTL Cup die afgelopen seizoen net aan de neus van de Leidse formatie voorbij ging.

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden komt ook komend seizoen uit in de Dutch Talent League. Dit betekent dat de Leidse formatie automatisch meespeelt om de DTL Cup. De opzet is dit seizoen gewijzigd. Er vindt nu een voorronde plaats in vier regio’s met poules van drie teams.

Zorg en Zekerheid Leiden is ingedeeld in een poule met Rotterdam Basketbal en het Rijswijkse Lokomotief. De voorronde wordt in een halve competitie afgewerkt. Zorg en Zekerheid Leiden speelt thuis tegen Lokomotief en gaat op bezoek bij Rotterdam Basketbal.

De winnaars van de vier poules gaan door naar de halve finales die op 3 en 24 februari gespeeld moeten worden.

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden doet in de eigen leeftijdscategorie ook mee aan het bekertoernooi. In de eerste ronde, die in het weekend van 15 oktober afgewerkt moet worden, neemt Zorg en Zekerheid Leiden het in eigen huis op tegen het Rijswijkse Lokomotief. Bij winst bereikt de Leidse ploeg de kwartfinale. In het weekend van 26 november zou Zorg en Zekerheid Leiden dan op bezoek moeten gaan bij de winnaar van de strijd tussen Basketball RTC Noord (Groningen) en Harlemlakers (Amsterdam).