Nieuwsbericht

Zware bekerloting ZZ Leiden

1 juli 2016

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een zware loting voor het bekertoernooi getroffen. Als alles volgens plan verloopt, stuit Zorg en Zekerheid Leiden al in de kwartfinale op Donar. In de afgelopen jaren was dit steevast een halve finale en in 2014 zelfs een finale.

Net als de zeven andere ploegen uit de Dutch Basketball League stroomt Zorg en Zekerheid Leiden in de vierde ronde van het bekertoernooi in. De Leidse ploeg speelt sowieso een uitwedstrijd, die voor 1 januari 2017 moet worden afgewerkt.

Zorg en Zekerheid Leiden zou in Voorburg uit kunnen komen tegen CobraNova. Vooropgesteld dat de Voorburgers afrekenen met Landstede Basketbal ZAC en de winnaar van voorronde poule A. In de derde ronde moet CobraNova dan Landslake Lions zien te verslaan. De ploeg uit Landsmeer speelt in ronde twee tegen de winnaar van het treffen tussen Rotterdam Basketbal 2 en HBV The Jumpers.

Als Zorg en Zekerheid Leiden de kwartfinale bereikt, dan wordt de tegenstander de winnaar van de strijd tussen Den Bosch en Donar. De kwartfinale bestaat uit een thuis- en een uitwedstrijd en moet voor 1 februari 2017 gespeeld worden.

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden is direct geplaatst voor de tweede ronde. De Leidse formatie treft in Solar systemen-Grasshoppers een sterke tegenstander. De Katwijkers hebben zich versterkt met Sjoerd van Vilsteren, Jesper Jobse en Sjors Bootsman die afgelopen seizoen nog voor het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden uitkwam. Mocht het tweede team verder komen, dan zou in de vierde ronde een ontmoeting met Aris Leeuwarden op het programma komen te staan.

Het derde team doet onder de naam BS Leiden 3 mee aan de voorronde. In Bemmel strijdt de Leidse formatie met Batouwe Basketball 2, BC Kimbria en Onze Gezellen voor twee plaatsen in het hoofdtoernooi. Mogelijke tegenstanders in de tweede ronde zijn het Wageningse Pluto en BC Vlissingen.