Nieuwsbericht

‘Wij kleuren de Wijk’

13 juni 2016

Zorg en Zekerheid heeft samen met De Zijl Bedrijven en de Gemeente Leiden het initiatief genomen om basketbalveldjes op te knappen onder de noemer ‘Wij kleuren de Wijk’. Het eerste vernieuwde basketbalveldje wordt vrijdag 1 juli geopend.

Zorg en Zekerheid staat midden in de samenleving met oog voor lokale initiatieven. De zorgverzekeraar gelooft erin dat met elkaar op te trekken bij activiteiten bijdraagt aan een gezonde leefstijl en sociale samenhang. Daarom trapte Zorg en Zekerheid het project ‘Wij kleuren de wijk’ af met haar deelname aan het Leidse initiatief ‘De Buurt’, waar de zorgverzekeraar voor deze zomer een basketbalveld aanlegde.

In het verlengde daarvan blaast Zorg en Zekerheid vervolgens de aanwezige basketbalveldjes, die verspreid in Leiden liggen, nieuw leven in. Dit is een uitnodiging aan de jeugd om deze zomer met elkaar te sporten in hun buurt.

Op 1 juli 2016 opent Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte, om 13.30 uur het eerste vernieuwde basketbalveldje aan de Lingestraat in Leiden. Na de feestelijke opening wordt het startschot gegeven voor een basketbalclinic. Patrick Hilliman, professioneel basketbalspeler en oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball (2010-2013), zal de jeugd de fijne kneepjes van het basketbal leren.