Nieuwsbericht

Young Lions winnen eerste oefenpot

18 juni 2016

Het Nederlands B-team, ook wel de Young Lions genoemd, heeft vandaag de eerste oefenwedstrijd in winst omgezet. In Landsmeer werd Landslake Lions via een ruststand van 21-38 met 46-90 verslagen. Alex van Gerrevink, oud-jeugdspeler van Zorg en Zekerheid Leiden, maakte deel uit van de Young Lions.

In Landsmeer stuurde hoofdcoach Toon van Helfteren het volgende vijftal als eerste het veld in: Stefan Mladenovic, Kadeem Pantophlet, Dexter Hope, Willem Brandwijk en Niels van Bunschoten. De Young Lions openden stroef en diep in de tweede minuut zorgde Mladenovic voor de eerste score. Van 9-6 na zes minuten liep Nederland B onder andere door een driepunter van Rens van Ravenstein en vijf punten op rij van Alex van Gerrevink door naar een 9-16 voorsprong.

In het tweede kwart liepen de Young Lions al snel verder uit. Alleen Nino Gorissen en Erwin Rozenkrantz bezorgden de jury wat werk namens de thuisploeg. Berend Weijs blockte nog wel de nodige schoten, maar daar maalde Oranje niet om. Door drie driepunters van Nick Hammink, Rens van Ravenstein en Dexter Hope plus nog een and-1 van Willem Brandwijk liep het verschil al snel op. Halverwege keek het thuis spelende Landslake Lions tegen een 21-38 achterstand aan.

Na de pauze trapten de Young Lions het gaspedaal nog even flink in. Maar liefst 35 punten werden in het derde kwart gescoord. Willem Brandwijk gaf aan het eind van het kwart nog een visitekaartje af met twee dunks. Vooral de eerste, een doordunk na een gemiste poging van Kadeem Pantophlet, was van een hoog niveau. Het derde kwart eindigde bij 31-73.

Toon van Helfteren wisselde rustig door. Alle elf spelers kwamen binnen de lijnen en ze wisten ook allemaal te scoren. Rens van Ravenstein haalde het einde niet vanwege een volle foutenlijst. Het laatste kwart werd ook door Nederland B gewonnen, al was het verschil minimaal: 15-17. Dat resulteerde uiteindelijk in een 46-90 overwinning voor de Young Lions.

Niels van Bunschoten keert komende week terug naar de Verenigde Staten. Yannick Franke sluit morgen bij de groep aan. Bryan Alberts meldt zich woensdag op de training.

Scores Young Lions: Willem Brandwijk 13, Dexter Hope 12, Nick Hammink 11, Rens van Ravenstein 11, Maarten Bouwknecht 8, Alex van Gerrevink 7, Dimeo van der Horst 6, Stefan Mladenovic 6, Kadeem Pantophlet 6, Jito Kok 6, Niels van Bunschoten 4.