Nieuwsbericht

Best of ZZ Team krijgt vorm

12 juni 2016

Er kan nog tot en met woensdag 15 juni gestemd worden voor het All*Star Team aller tijden van Zorg en Zekerheid Leiden. Hoewel nog lang niet alles zeker is, is al wel duidelijk welke vijf spelers the best of ZZ gaan vormen. Voor het tweede team geldt dat nog zeker niet.

Seamus Boxley blijft de onbetwiste topper aller tijden. De forward, die van 2008 tot en met 2012 de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden verdedigde, gaat met 131 stemmen fier aan de leiding. Monta McGhee, spelend in Leiden van 2009 tot en met 211, is de tweede forward die tot the best of ZZ gerekend mag worden. De tovenaar van de Vijf Meihal staat momenteel op 88 stemmen. Dat zijn er 39 meer dan Mohamed Kherrazi die op de forwardpositie in het tweede team gezelschap lijkt te krijgen van Ross Bekkering.

David Chiotti is volgens de fans de beste center die ooit in Leiden heeft gespeeld. De Italo-Amerikaan, die van 2007 tot en met 2009 voor Zorg en Zekerheid Leiden uitkwam, heeft op dit moment 86 stemmen gekregen. Thomas Koenis is met 37 stemmen zijn naaste belager. Derde center in de rangschikking is Johan Kuijper met 13 stemmen. Het lijkt dus wel aannemelijk dat Koenis in het tweede All*Star Team van Zorg en Zekerheid Leiden gaat komen.

Bij de guards zijn in elk geval drie spelers zeker van een plekje in een van de twee teams. Worthy de Jong, die Leiden gaat verlaten, heeft momenteel 106 stemmen vergaard. Alleen Boxley heeft dus meer stemmen gekregen, maar dat heeft geen invloed op de guardlijn. Danny Gibson heeft zijn enige Leidse seizoen (2009/2010) zo’n indruk achtergelaten dat hij door 88 fans is genoemd als een van de twee beste guards. Arvin Slagter staat op dit moment op 52 stemmen en lijkt genoegen te moeten nemen in het twee team. Wie hem daar als guard gaat vergezellen, is nog lang niet duidelijk. Drie spelers staan momenteel gelijk op de vierde plaats met 14 stemmen: JS Nash, Rogier Jansen en Thomas Jackson. Met 12 stemmen is Vincent Krieger ook nog niet uitgeschakeld.

Wil je nog stemmen, dan kan dat tot en met 15 juni nog hier.