Nieuwsbericht

Tweede plaats voor Leidse supporters

11 juni 2016

Voor de twaalfde keer werd zaterdag het basketbaltoernooi voor supporters georganiseerd. Het team van Zorg en Zekerheid Leiden bereikte in de Horstacker in Nijmegen de eindstrijd, maar ging daarin net onderuit tegen SV Titans, de supportersvereniging van SPM Shoeters.

Na drie jaar Wijchen was het supporterstoernooi weer terug in de hal waar het twaalf jaar geleden allemaal begon. Zorg en Zekerheid Leiden was in zes van de laatste zeven edities de sterkste. Alleen in 2014 werd er verloren van SV Titans. Dit jaar telde het toernooi een record aantal deelnemers, namelijk veertien. Vanwege de beschikbare tijd waren er dit jaar geen kruisfinales. Een vroege nederlaag zou het missen van de eindstrijd kunnen betekenen. Aris Leeuwarden was na enkele jaren afwezigheid weer van de partij. Nieuw in het deelnemersveld was een team van Apollo Amsterdam.

In de eerste vijf wedstrijden (speelduur 13 minuten doorlopende tijd) kende Zorg en Zekerheid Leiden geen problemen. SPM Shoeters 1, SV Titans 2, Magixx 13, Aris Leeuwarden en Forza Donar 2 werden met overmacht verslagen. De laatste wedstrijd in de poule tegen Leopandrillo Cantù moest bepalen wie naar de finale zou gaan. De ervaren Italianen hadden pas één keer verloren, maar waren, mede door het inhuren van Kee Brinks, een gevaarlijke tegenstander. Zorg en Zekerheid Leiden kwam sterk uit de startblokken en pakte uiteindelijk een 23-14 overwinning.

In de eindstrijd stuitte Zorg en Zekerheid Leiden op het sterke, en jongere, team van SV Titans. Zorg en Zekerheid Leiden trok in een (te) harde wedstrijd met 9-11 aan het kortste eind. Komend jaar zal in het teken staan van het heroveren van de titel.

Het toernooi werd afgesloten met een barbecue en een spetterend optreden van de Nijmeegse volkszanger Gordon de Kiefte en DJ Tom.

Het Leidse team, dat aangemoedigd werd door Sandrina Bloemzaad en Lennert Dorrepaal, bestond uit Lisanne Alkemade, Claudia Hoek, Maarten Uylenbroek, Kee Brinks, Jasper van Paridon, Pavel Goultiaev, Bart Blom, Martin Hoekstra, Kees-Jaap Koppe en coach/sponsor Erik Arkensteyn.