Nieuwsbericht

Businessclub ZZ Leiden overhandigt cheque aan Leo Kannerschool

1 juni 2016

De businessclub van ZZ Leiden heeft dinsdagavond de Leo Kannerschool een cheque ter waarde van duizend euro overhandigd voor de aanschaf van bongo’s.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is meer dan basketball. De basketbaleredivisionist vervult ook een maatschappelijke rol in Leiden en omgeving. Dinsdagavond tijdens het slotevent van de businessclub van ZZ Leiden werd het belang van die rol met een mooi gebaar onderstreept.

Voorzitter Marcel Verburg overhandigde namens de businessclub van ZZ Leiden aan Herbert van Elteren van de Leo Kannerschool een cheque ter waarde van duizend euro. Dit bedrag stelt de Leidse school voor autistische leerlingen in staat om cajons aan te schaffen. De school wil deze vierkante handzame trommels kopen zodat de leerlingen ook vrijetijdsbesteding geboden kan worden. De Leo Kannerschool heeft eerder vanuit een actie tijdens de Singelloop ook een cheque ontvangen waarvan piano en gitaren worden gekocht.

Herbert van Elteren was zeer verguld met het mooie gebaar van de businessclub van ZZ Leiden: "Wij hebben tweehonderd leerlingen die allemaal een andere vorm van autisme hebben. Toch worden wij door de inspectie langs de meetlat van het gewone onderwijs gelegd. Kinderen moeten een bepaald aantal uren les hebben, bijvoorbeeld tot drie uur in de middag. Maar als het om twee uur op is bij autistische kinderen is het ook echt op. We richten daarom onze focus op vrijetijdsbesteding. We willen de kinderen de kans bieden om muziek te maken. Daarom zijn wij heel blij dat we van de bijdrage van de businessclub bongo’s kunnen aanschaffen."

Het is niet voor het eerst dat leden van de businessclub van ZZ Leiden hun maatschappelijke betrokkenheid tonen met de Leo Kannerschool. Er zijn ook bedrijven, zoals Autobedrijf Versteegen, die werkplekken bieden aan leerlingen en oud-leerlingen van de Leo Kannerschool. ‘Onze leerlingen zijn trouwe en correcte medewerkers die echt wat kunnen betekenen’, aldus Van Elteren tegenover de verzamelde leden van de businessclub van ZZ Leiden dinsdagavond in de showroom van Hemcar aan de Amphoraweg.

Sloepentocht als slotevent

De leden van de businessclub van ZZ Leiden sloten dinsdagavond hun basketballseizoen van activiteiten af met een sloepentocht door de Leidse grachten. Het slotevent was gestart met een ontvangst bij Hemcar aan de Amphoraweg. ZZ Leidenspeaker Martin Hooijmans vertelde op zijn vertrouwde ludieke manier over het hoe en waarom van jeeps en scooters in de showroom van Hemcar. Het Leidse bedrijf is als Carprof een garage voor alle merken. Hooijmans verklapte ook dat Hemcar een bandenhotel – ‘ik kende dat woord niet’ – heeft waar honderden bandensets opgeslagen liggen van klanten die de banden voor de winter weer willen wisselen.

Het bedrijf van Hemcar aan de Amphoraweg hanteert als leuze: ‘Wij zijn pas tevreden als u dat bent.’ Hemcar nodigde de leden van de businessclub na afloop uit om ambassadeur te worden in ruil voor de ontvangst van een cheque die besteed kan worden aan de producten van de garage: Carprof, Bandenhotel of Trekk 4x4.

Na de sloepentocht door de zonovergoten Leidse grachten werd het slotevent afgesloten met een buffet verzorgd door All Class Catering.