Nieuwsbericht

ZZ Leiden 2: 'suf'

27 november 2007

ZZ Leiden 2 kwam tegen het Utrechtse Cangeroes dramatisch voor de dag. Na een redelijk tot goed eerste kwart (12-18) liet een Leidse score in de tweede periode maar liefst negen minuten op zich wachten (ruststand 29-22).

De ploeg van coach Martin Hoekstra liet zich opnieuw verleiden te veel op het afstandsschot te gokken, maar dat schot viel nauwelijks. Daarbij noteerden de centers onder het bord in totaal dertien keer balverlies, waardoor ook van dichtbij maar mondjesmaat een bijdrage aan de score werd geleverd. In het vierde kwart kwam Leiden nog een keer terug van 44-31 tot 47-41. Een driepunter in de break werd vervolgens gemist, waarna de wedstrijd was gespeeld: 63-53. Hoekstra: 'Ik heb zelden een ploeg zo suf over het veld zien lopen. We trainen nog steeds met onvoldoende mensen, maar mentaal moet de knop worden omgezet. We stralen niets uit en als het tegenzit gaan de koppies meteen hangen. We missen een rustgever op de guardpositie en iemand die even de beuk erin kan gooien als de wedstrijd daar om vraagt.'
Topscorer ZZ Leiden 2: Tjin-a-Koeng 13.

U20

Zaterdag speelde het U20-team thuis Aris Friesland, de nieuwkomer in de U20 Eredivisie. Volgens de stand zou dit een makkelijke tegenstander moeten zijn, aangezien Aris nog geen wedstrijd had gewonnen. Echter, Leiden begon de wedstrijd zonder Joey Schelvis die met het tweede meedeed en de geblesseerde Bas Minderman.
 
Vanaf het begin werden de krachtsverhoudingen tussen de twee teams duidelijk. Er werd strak en geconcentreerd verdedigd en de aanvallen verliepen erg vlot. Hierdoor kwam Aris erg moeilijk tot scoren, wat resulteerde in een stand van 22-8 na het eerste kwart. In het tweede kwart werd dezelfde lijn doorgezet en bij rust was het 54-16 en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
 
Belangrijk is om dan ook bij een dergelijke score de concentratie vast te houden en aggressief te blijven spelen. Helaas lukte dat niet helemaal, waardoor Aris kon laten zien waartoe het is staat is.
De spelers van Aris gaven niet op en bleven de gehele wedstrijd hard werken, ondanks de score op het bord. Het derde kwart ging dan ook naar Aris met 21-15. Het laatste kwart kon Leiden weer enigszins het spel van de eerste helft oppakken en met een ruim verschil afsluiten. Eindstand 97-48.
 
Scores: Wouter Breel 22, Joshua Dussel 21, Youri vd Linden 16, Ruben Kooy 10, Riben Lewis en Niels Geneste 8, Khuram Hussain 7, Hans Slieker 3 en Ognjen Ivanovic 2 punten.