Nieuwsbericht

Afscheid van het team

15 mei 2016

Traditioneel wordt het seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden afgesloten met een afscheidsbijeenkomst in de Lounge. Afgelopen zaterdag werd het huidige team ten overstaan van supporters, medewerkers en vrijwilligers uitgezwaaid.

Vanaf 18.00 was iedereen welkom, maar al voor de klok zes uur sloeg waren de eerste bezoekers al binnen. Zij hadden deze avond natuurlijk nog vrijgehouden in de hoop dat er een zevende wedstrijd tegen Donar gespeeld zou worden. Aan de bar kon drank worden gehaald, terwijl er af en toe ook hapjes rondgebracht werden. Iedereen maakte een praatje, waarbij uiteraard gediscussieerd werd over wat er nu mis was gegaan in de halve finale tegen Donar. Aan vechtlust had het niet ontbroken. Zo liep Thomas Koenis rond met een blauw oog.

Na enige tijd nam voorzitter Marcel Verburg. Hij gaf aan dat het begin van het seizoen lastig was geweest. Zowel het Nederlands team als de Belgische nationale ploeg was actief op EuroBasket 2015, waardoor de echte voorbereiding pas laat kon beginnen. DE FEB had de start van de competitie slechts één week uitgesteld. Vanwege de late start van de voorbereiding viel ook de Europe Cup min of meer in het water. “De Europe Cup kwam te vroeg”, aldus Verburg.

Ook de verloren bekerfinale en de play-off serie tegen Donar passeerde de revue. Het streven van Zorg en Zekerheid Leiden is om jaarlijks mee te doen voor de prijzen. In dat opzicht is het dit seizoen goed geweest. Van Den Bosch werd drie keer gewonnen, terwijl Landstede uit de beker werd gegooid. Tegen het einde van de reguliere competitie werd Donar in een zinderende wedstrijd verslagen. “We toonden aan dat we op konden spelen tegen de goede ploegen. Helaas is het al weer de derde keer dat Donar een finaleplaats in de weg stond.”

Toch had Verburg nog meer positieve noten op zijn zang. Zo is de publieke belangstelling bij thuiswedstrijden dit seizoen opnieuw gestegen. Ging het aantal bezoekers in het seizoen 2014/2015 al met 30% omhoog, dit keer kon Verburg een stijging ten opzichte van vorig seizoen van 20% melden. “Misschien zijn er dan geen prijzen gewonnen, het publiek weet de wedstrijden van het team wel te waarderen.”

Na de woorden van Verburg nam ‘spiekert’ Martin Hooymans de microfoon over. Op de van hem bekende wijze roemde hij eerst alle vrijwilligers en medewerkers, van vloerlegger tot wasvrouw van de kleding. Vervolgens stelde hij voor het laatst het team van Zorg en Zekerheid Leiden voor. Uit handen van Verburg en Rob van Hooven ontvingen de spelers hun eigen shirt.

Nadat het officiële gedeelte voorbij was, werd er nog het nodige nagepraat. Ook werden er nog foto’s genomen van fans met spelers. Uiteraard werd er al driftig gespeculeerd welke coaches en spelers van de huidige groep ook volgend jaar weer te bewonderen zijn in de Vijf Meihal. Thomas Koenis, Jan Driessen (door ziekte gisteren niet aanwezig) en Cashmere Wright hebben nog doorlopende contracten. Dat geldt ook voor Worthy de Jong, maar de kans is aanwezig dat De Jong zijn droom van een buitenlands avontuur werkelijkheid ziet worden. Ongetwijfeld wordt er in de komende weken wel weer meer duidelijk ober de samenstelling van het team voor het seizoen 2016/2017.