Nieuwsbericht

Het belang van thuisvoordeel

4 mei 2016

Zorg en Zekerheid Leiden bereikte op de voorlaatste dag de tweede plaats en dus thuisvoordeel tegen Donar. Dat is een belangrijk gegeven, want de Leidse ploeg kan volstaan met het winnen van alle thuiswedstrijden. Daar heeft het wel de steun van het publiek bij nodig, dus kom allemaal donderdag 5 mei om 20.00 naar de Vijf Meihal en help het team aan een nieuwe zege.

Tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd van dinsdagavond haalden beide coaches het thuisvoordeel aan. Eddy Casteels constateerde dat beide wedstrijden beslist waren door de steun van de supporters. Erik Braal deelde die mening. Hij maakte meteen een compliment naar de Groningse supporters voor hun steun. “Zij waren duidelijk onze zesde man en zorgden voor een uitstekende sfeer.”

Het is nu de taak aan de supporters van Zorg en Zekerheid Leiden om donderdag ook voor een uitmuntende sfeer te zorgen. De Vijf Meihal moet trillen op zijn grondvesten, de hal moet echt een blauwe hel zijn voor de tegenstander. Nog geen kaart gekocht? Dat kun je hier doen. Ook nu geldt weer: wacht niet te lang, want anders vis je naast het net. Het belooft nu al een enorm drukbezochte wedstrijd te worden. Trek iets blauws aan en zorg voor een blauwe zee die achter Zorg en Zekerheid Leiden gaat staan.

In Groningen speelde Zorg en Zekerheid Leiden niet z’n beste wedstrijd van het seizoen. Veel turnovers, een matig schotpercentage en teveel persoonlijke fouten werkten niet mee om een goed resultaat te behalen. Ook zat een aantal spelers van Zorg en Zekerheid Leiden niet lekker in de wedstrijd. Als je dan maar met zeven punten verschil verliest, dan valt er met iets beter spel het nodige te halen. En dat nodige is in eerste instantie een overwinning om de stand in de serie op 2-1 te brengen en de druk weer bij Donar neer te leggen. Daar heeft Zorg en Zekerheid Leiden jullie steun voor nodig. Zorg dus dat je erbij bent!