Nieuwsbericht

Met voorsprong naar Groningen

2 mei 2016

Met een 1-0 voorsprong reist Zorg en Zekerheid Leiden dinsdag naar Groningen voor de tweede wedstrijd tegen Donar in de halve finale van de play-offs. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Uiteraard is er een livestream van RTV Noord.

In de serie heeft Zorg en Zekerheid Leiden op de valreep het thuisvoordeel behaald door in de voorlaatste competitiewedstrijd Donar terug te wijzen. Nu het 1-0 voor de Leidse formatie staat, ligt de druk bij Donar. De Groningers weten dat ze niet alleen in eigen huis moeten winnen, maar dat er ook nog minstens één keer in Leiden moet worden gewonnen om door te gaan naar de finale.

Zorg en Zekerheid Leiden had afgelopen seizoen ook thuisvoordeel. Het eerste duel in de Vijf Meihal werd door de formatie van Eddy Casteels met 86-80 gewonnen. Drie dagen later had Zorg en Zekerheid Leiden in Groningen weinig te vertellen. Met een 78-63 overwinning bracht Donar de stand weer op 1-1.

Ook nu heeft Zorg en Zekerheid Leiden weer een voorsprong genomen. De tweede opeenvolgende zege tegen Donar (72-69) werd behaald in een spannende en zeer intense wedstrijd. Thomas Koenis speelde een opvallende rol door tegen zijn oude ploeg 17 punten te scoren (tegen 61,5% schot), 12 rebounds te plukken ook nog eens vier steals te pakken. Buiten Koenis had Zorg en Zekerheid Leiden nog vier spelers in de dubbele cijfers: Worthy de Jong 15 (10 rebounds), Jeroen van der List 12, Mohamed Kherrazi 12 en Cashmere Wright 11. Bij Donar zaten alleen Ross Bekkering (19 punten, 17 rebounds), Lance Jeter (16 punten) en Jason Dourisseau (13) in de dubbele cijfers.

In het eerste duel werd wel duidelijk dat beide ploegen een smalle rotatie hanteren. Casteels bracht zeven man binnen de lijnen. Voor een bredere rotatie is het jammer dat Floris Versteeg voor enkele weken is uitgeschakeld met een dubbele duimbreuk. Erik Braal zette acht spelers in, al kwam Tjoe de Paula maar acht minuten in actie. Het moge duidelijk zijn dat conditie en de kracht om elke wedstrijd zo intens te spelen een belangrijke rol gaan spelen om te bepalen wie naar de finale mag gaan.

Ongetwijfeld zal het gaan spoken in MartiniPlaza. Er schijnen 1200 handklappers te worden uitgedeeld om nog meer herrie te produceren. Voor het Leidse team is het te hopen dat er morgenavond ook steun vanuit Leiden aanwezig is. Wie de wedstrijd live wil volgen, kan hier terecht. Zonder commentaar, maar wel met de stand in beeld.