Nieuwsbericht

Geen play-offs voor Versteeg

28 april 2016

Het zit Floris Versteeg dit seizoen niet mee. Was hij enkele maanden terug al in de lappenmand beland doordat zijn schouder tot twee keer toe uit de kom was geschoten, nu moet de 21-jarige forward/center van Zorg en Zekerheid Leiden door een dubbele duimbreuk de play-offs missen.

De 2.06 meter lange Versteeg werd vorig seizoen voorzichtig gebracht door coach Eddy Casteels. In de competitie kreeg Versteeg 46 minuten, verdeeld over negen wedstrijden. Daarin was hij goed voor 19 punten en 7 rebounds.

Dit seizoen was een ander verhaal. Hoewel Versteeg niet fit uit de voorbereiding kwam, kreeg hij verdeeld over vijftien competitiewedstrijden 154 minuten. Daarin sprokkelde Versteeg 58 punten en 37 rebounds bijeen. In de beker drukte Versteeg in een uitwedstrijd tegen BSW nadrukkelijk zijn neus tegen het venster. Geholpen door de afwezigheid van Mohamed Kherrazi pakte Versteeg in 28 minuten speeltijd uit met 27 punten en 8 rebounds. In een fase in de tweede helft plaatste Versteeg zelfs vijf dunks op rij.

Casteels was dan ook erg content dat Versteeg na zijn schouderblessure weer inzetbaar was. In het laatste treffen tegen Donar kreeg Versteeg, die gisteren nog een uitnodiging kreeg voor het Nederlands B-team, aan het eind van het derde kwart speeltijd. Hij beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet door meteen een driepunter raak te knallen, in een fase waarin Zorg en Zekerheid Leiden langzaam maar zeker een achterstand wegwerkte.

In de halve finale van de play-offs was er zeker een rolletje weggelegd voor Versteeg. Met veel wedstrijden in korte tijd kan een brede bank van doorslaggevende betekenis zijn. Versteeg zal op de bank zitten, maar in burger. De dubbele duimbreuk, die Versteeg opliep in de DTL-finale tegen SPM Shoeters, is geen mooie breuk, liet assistent-coach Richard den Os weten. “Herstel duurt vier tot zes weken”, aldus een teleurgestelde Versteeg. De kans dat hij op tijd fit is voor de stage van Nederland B, die op 1 juni begint, is niet al te groot.

Het wegvallen van Versteeg is nog een extra reden voor de fans van Zorg en Zekerheid Leiden om zaterdag massaal naar de Vijf Meihal te komen. De Leidse formatie kan zeker nu alle steun betuigen. Dit zijn de wedstrijden waarom het gaat en die mag u niet missen.