Nieuwsbericht

Weer zege U16

26 november 2007

Zaterdag speelde het bolwerkteam U16 Stol Grasshoppers de zevende competitiewedstrijd thuis tegen het op papier zwakkere West-Brabant Giants uit Bergen op Zoom. Andermaal was er winst voor de ploeg van René Mulder.

Door zwak verdedigen kan Giants vijf minuten bijblijven: 6-5. Veelvuldig wisselen aan de kant van Stol Grasshoppers levert het gewenste resultaat op, want het is Mick van der Laan die zijn ploeg op een 19-10 voorsprong zet aan het eind van het eerste kwart.

Wesley Groen opent het tweede kwart met een score plus bonus en scores van Wiet van Haaster en Jake Prins brengen het verschil naar 17 punten. (29-12) Grasshoppers wisselt veel door en probeert de druk in de verdediging hoog te houden. Een in de rebound heersende Derk van Werkhoven (13 rebounds) brengt zijn tema naar 32-17 en het is Jeffrey Schelvis, die de ruststand op 35-19 bepaalt.

Het derde kwart komt Stol Grasshoppers dan aanvallende eindelijjk wat los. Een driepunter van Jasper Mattijssen gevolgd door zes punten op rij van Jake Prins brengen de stand naar 53-36. Een drietje van Ramzi Khalil wordt gevolgd door wederom twee scores van Jake Prins en daarmee eindigt het derde kwart bij 62-42. Het vierde kwart wordt het verschil langzaam uitgebouwd. Raoul Swagerman en de debuterende Daan van der Toorn zorgen voor 74-44, waarna de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld wordt. Eindstand 86-56.

Scores: Jeffrey Schelvis 15, Jake Prins 15, Jasper Mattijssen 12 en Wesley Groen 12.