Nieuwsbericht

ZZ Leiden stuit op Donar

23 april 2016

Zorg en Zekerheid Leiden weet nu wie de tegenstander is in de halve finale van de play-offs. Net als de drie voorgaande seizoenen neemt de Leidse ploeg het op tegen Donar. De eertse wedstrijd vindt op zaterdag 30 april in de Vijf Meihal plaats, aanvang 20.00 uur.

Donar moest het in de eerste ronde van de play-offs opnemen tegen Challenge Sports Rotterdam. De Groningers moesten het stellen zonder de geblesseerden Chase Fieler en Bas Veenstra. In het eerste duel in Groningen, afgelopen donderdag, leek Donar eenvoudig te gaan winnen. Bij rust was het immers 39-23. Na tien minuten in het derde kwart waren de Rotterdammers teruggekomen tot 53-48. Het verschil werd nog één keer vier punten, maar uiteindelijk bleef Donar met 71-65 overeind.

In Rotterdam vond zaterdagavond de return plaats. Challenge Sports Rotterdam nam in de eerste helft even een lichte voorsprong (24-20), maar bij rust stonden beide ploegen weer gelijk: 34-34. In het derde kwart maakte Donar het karwei af. Via een kwartstand van 7-21 werd het 41-55. Ook in het laatste kwart was de Groningse ploeg heer en meester en kwam er uiteindelijk een score van 55-85 op het bord te staan.