Nieuwsbericht

Help U24 naar het kampioenschap!

19 april 2016

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de finale van de Dutch Talent League bereikt. Op zondag 24 april neemt de ploeg van Richard den Os het in eigen huis op tegen SPM Shoeters. Aanvang van deze titanenstrijd is 20.00 uur, de toegang is gratis!

De Dutch Talent League zag vorig seizoen het levenslicht. Er was nog geen Final Four en ook geen officiële kampioen. Landstede Basketbal eindigde bovenaan en wordt dan ook beschouwd als de eerste winnaar van de Dutch Talent League.

Hoe anders is dat dit seizoen. Eerst was er natuurlijk al de strijd om de DTL Cup. Zorg en Zekerheid Leiden ging in de in Weert gespeelde finale tegen thuisploeg BSW onderuit. Daarnaast is de competitie dit seizoen uitgebreid met een heuse Final Four. Volgens plan wordt de finale gespeeld bij de hoogst geëindigde finalist, in dit geval dus Zorg en Zekerheid Leiden.

Dat de krachtsverschillen tussen de vier ploegen gering waren, blijkt wel uit de uitslagen. Het grootste verschil in een van de wedstrijden was vier punten. SPM Shoeters versloeg in eigen huis nummer één Rotterdam Basketbal met 63-59. In de return kwamen de Rotterdammers met zeventien punten voor te staan, maar aan de eindstreep ging de zege met 75-76 naar de Bosschenaren.

De formatie van Richard den Os plaatste zich met een nog kleinere marge voor de finale. De thuiswedstrijd tegen nummer twee Landstede Basketbal was met 72-71 gewonnen, in de zondag gespeelde return greep de Leidse ploeg wederom de winst: 51-53. Een knappe prestatie, want Landstede beschikt in Freek Vos, Keime Helfrich, Jaouad Darib, Lenno Witteveen en Torben Tönjann toch over vijf spelers met ervaring in de Dutch Basketball League.

De finale wordt, afgaande op de eerdere uitslagen tussen beide ploegen, een heuse kraker. Twee keer trof Zorg en Zekerheid Leiden de Bosschenaren voor de competitie. Op 15 november had de Leidse ploeg in Den Bosch in Floris Versteeg (26 punten) een absolute uitblinker. Met 55-65 gingen de twee punten mee terug naar Leiden. In de return op 6 maart waren 23 punten van Sjors Bootsman niet genoeg om de punten in eigen huis te houden: 63-69. Floris Versteeg en Bas Nelemans ontbraken in dit duel.

In de kwartfinale van de strijd om de DTL Cup kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen. Op 22 november werd het in Leiden 58-55, mede dankzij 20 punten van Leratho Biekman en 13 punten van Adeola Morren. Op 6 december moest Zorg en Zekerheid Leiden in het laatste kwart nog een achterstand van negen punten (49-40) wegwerken. Uiteindelijk werd het 58-58. In een bekerstrijd over twee wedstrijden wordt er niet verlengd, dus ging Zorg en Zekerheid Leiden door naar de volgende ronde. Floris Versteeg eindigde met 19 punten, Marijn Ververs tekende voor 13 punten.

SPM Shoeters beschikt in Pim de Vries en Frerik Adriaans over twee spelers die al minuten maakten in de Dutch Basketball League. Andere jongens hangen daar al tegenaan en een aantal maakt ook deel uit van Nederlandse jeugdselecties. Het zal een zware strijd worden, maar met steun van de zesde man moet het mogelijk zijn om het landskampioenschap in de wacht te slepen. De spelers van het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden hopen op veel supporters. Dus kom naar deze finale en schreeuw de Leidse beloften naar het landskampioenschap!