Nieuwsbericht

ZZ Leiden als voorbeeld voor Excelsior

14 april 2016

De zwaar bevochten zege van ZZ Leiden tegen Donar is een voorbeeld voor Excelsior, vindt de Leidse Excelsior-trainer Alfons Groenendijk. 

Excelsior vecht in de hoogste Nederlandse voetbaldivisie tegen degradatie en speelt zondag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Het is er op of er onder voor de voetballers van de Rotterdamse eredivisionist. De tijd van fouten maken is voorbij in deze fase van de competitie waar de druk elke week toeneemt.

Daarom kunnen de voetballers van Excelsior een voorbeeld nemen aan de spelers van ZZ Leiden die donderdagavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Donar Groningen wisten te winnen. ‘Het is mooi om te zien hoe spelers opstaan die als de druk het grootst is er juist dan in slagen het beste in zichzelf naar boven te halen”, zegt Groenendijk voor de camera van TV Rijnmond. Hij noemt ZZ guard Rogier Jansen als voorbeeld. ‘Het is geweldig om te zien hoe die er tegen Donar vijf drietjes in gooit”.

Het hele interview met Groenendijk over de druk voor de wedstrijd Excelsior-Heerenveen voor zijn spelers en voor hem als trainer om te moeten winnen is terug te luisteren en te zien bij TV Rijnmond.