Nieuwsbericht

Scherpte gevraagd tegen BSW

15 april 2016

Lang genieten van de belangrijke zege tegen Donar is er voor de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden niet bij. Zaterdagavond komt de Leidse formatie al weer in actie. In Limburg spelen de mannen van Eddy Casteels om 20.00 uur hun laatste competitiewedstrijd tegen BSW.

Door de 69-67 winst tegen Donar heeft Zorg en Zekerheid Leiden het halen van de tweede plaats weer helemaal in eigen hand. Een zege in Limburg volstaat om het seizoen in elk geval als tweede af te sluiten. Dat betekent sowieso thuisvoordeel in de halve finale, waarvoor de Leidse ploeg dan automatisch is geplaatst. En wie weet maakt Landstede Basketbal toch nog een foutje tegen het voor play-offs strijdende Aris Leeuwarden. Die kans is niet heel groot, maar de laatste twee wedstrijden gaat het bij Landstede Basketbal ook wat moeilijker. Bij een stunt van Aris zou Zorg en Zekerheid Leiden zelfs nog eerste kunnen worden.

Maar laten we niet vooruitlopen op de zaken. Eerst moet er nog worden afgerekend met BSW. Vier keer heeft Zorg en Zekerheid Leiden dit seizoen al tegen de Limburgers gespeeld. En vier keer leverde dat een overwinning op. In Leiden werd het 80-55 en 84-62, in Weert 62-87 en 51-79. Afgaande op deze cijfers en het feit dat BSW dit seizoen pas drie wedstrijden heeft gewonnen, moet het wel heel gek lopen wil Zorg en Zekerheid Leiden niet met een overwinning naar huis terugkeren.

Toch moet hier wel een kanttekening bij geplaatst worden. Anderhalve week geleden kwam Donar in Weert met de schrik vrij. De Limburgers speelden onbevangen en kregen zelfs kansen op de overwinning. Zowel in de reguliere speeltijd als de verlenging had Donar een actie van Lance Jeter nodig om een smadelijke nederlaag te vermijden. Uiteindelijk nam Donar de punten mee door na verlenging met 95-98 te winnen. BSW had enkele dagen daarvoor ook al verrassend uitgehaald in Rotterdam door Challenge Sports Rotterdam met 74-93 klop te geven.

Zorg en Zekerheid Leiden moet dus zorgen om van meet af aan bij de les te zijn. Want geef spelers als Thomas Dreesen (over het hele seizoen goed voor 16.7 punten), Kenneth van Kempen en Jeroen van Vugt (in zijn laatste drie duels goed voor gemiddeld 21.7 punten) geen kans om in hun ritme te komen, want anders kan het nog wel eens een lastig avondje worden. Natuurlijk heeft Zorg en Zekerheid Leiden meer kwaliteit in het team dan BSW, maar de eerdere uitslagen en het feit dat je weet dat je als team beter bent kunnen zo maar onderschatting tot gevolg hebben. En dat is iets wat je nu niet kunt gebruiken zo vlak voor de play-offs.