Nieuwsbericht

Schema U24 in de Final Four

6 april 2016

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich afgelopen weekend definitief geplaatst voor de Final Four van de Dutch Talent League. De formatie van coach Richard den Os neemt het daarin op tegen Landstede Basketbal.

Zorg en Zekerheid Leiden opent de serie met een thuiswedstrijd. Op dinsdag 12 april komt Landstede Basketbal naar de Vijf Meihal. Dit duel begint om 20.00 uur. Coach en team hopen op zoveel mogelijk supporters, zodat er een voordelige marge kan worden behaald. Immers, wie over twee wedstrijden het beste uit de verf komt, gaat door naar de eindstrijd.

Op zondag 17 april vindt de return in Zwolle plaats. De wedstrijd in het Landstede Sportcentrum vangt om 18.00 uur aan.

In het reguliere seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar twee keer. Op vrijdag 18 december was Landstede in eigen huis met 80-54 te sterk voor de Leidse formatie. Bij rust genoot Zorg en Zekerheid Leiden nog een 29-30 voorsprong. Hierbij moet wel worden aangetekend dat Bas Nelemans, Adeola Morren, Floris Versteeg en Josy Helena niet van de partij waren.

Afgelopen weekend ging de winst naar Zorg en Zekerheid Leiden: 59-51. Ook nu was de formatie van Den Os niet compleet. Dit keer ontbraken de centers Leratho Biekman en Bas Nelemans.

In de andere halve finale neemt Rotterdam Basketbal, dat het reguliere seizoen als koploper afsloot, het op tegen SPM Shoeters Den Bosch. De finale wordt over één wedstrijd gespeeld. Dat duel wordt afgewerkt in de hal van de finalist die tijdens het reguliere seizoen als beste is geëindigd.