Nieuwsbericht

Geslaagd 3x3 toernooi

28 maart 2016

Het 3x3 toernooi, dat Zorg en Zekerheid jaarlijks sponsort, kende dit keer een andere opzet. Dat bleek een hele verbetering. Voor de eerste keer deden ook rolstoelbasketballers mee aan het toernooi. Doordat alle poules parallel aan elkaar speelden, was het de hele Tweede paasdag gezellig druk in de Vijf Meihal.

Door de vele helpende handjes kon er op tijd begonnen worden. Vanaf 10 uur werd elk kwartier de klok gelijk weer aan gezet om de volgende ronde op te starten. Dit werkte heel goed, want doorgaans waren de teams al binnen drie minuten aan het ballen, zodat de minimale speeltijd van twaalf minuten over het algemeen wel gehaald werd.

De wedstrijdleiding had de zaak strak in de hand en wist zelfs op onvoorziene omstandigheden te anticiperen. Twee teams hadden vrij laat afgezegd en één team kwam gewoon niet opdagen. Het statement `gelijkspel komt niet voor´ van de spiekert kwam uiteraard niet uit (2 maal), maar door behendig de wedstrijd daarop naar een ander vrij slot te manoeuvreren, werd dit soepeltjes opgelost.

Toen verder op de dag nog een aantal teams zonder afmelding vertrok, kreeg onze wedstrijdleiding het helemaal te verduren, maar ze hebben zich er moedig doorheen geslagen en zijn er zelfs nog in geslaagd om in alle hectiek de roosters dusdanig in elkaar te persen (gebruikmakend van de ontstane gaten), dat we zelfs een half uur eerder konden afsluiten.

Inmiddels was het voltallige team van Zorg en Zekerheid Leiden gearriveerd. Afgelopen week was het signaal gegeven, dat vanwege de bekerwedstrijd van zondag alleen de Leidse spelers zouden komen, maar de mannen hebben getoond wat teamgeest is: ze waren er allemaal! En dat werd zeer op prijs gesteld! De laatste ronden konden ze dus nog actief mee doen door te fluiten en te tafelen en aan te moedigen. En uiteraard waren zij een geliefd onderdeel van de prijsuitreiking!

De klasseringen:

Rollers-1
1. Balletje zus, balletje zo
2. BC Apollo
3. Fryslan Rollers

Rollers-2:
1. Kampioenen
2. Starters
3. Angry Birds

Meiden:
1. St4r Ladies
2. Hans Kazan
3. We Dem Girlz

J U15:
1. Shift team
2. Not in my house
3. We Dem Boys

M 18+:
1. NWA
2. Droesems
3. Baco Arie

M U18:
1. NL-team Blauw
2. NL-team Rood