Nieuwsbericht

Schema voor de play-offs

18 maart 2016

Over een maand beginnen de play-offs. Veel is daar nog niet over te zeggen, hoogstens dat de kans groot is dat SPM Shoeters het seizoen als vierde afsluit. Om de fans van Zorg en Zekerheid Leiden alvast de kans te geven hun agenda’s hierop af te stemmen, geven we alvast alle data prijs.

De nummers één en twee zijn vrij in de eerste ronde van de play-offs. Zij plaatsen zich meteen voor de halve finales. In die halve finales hebben beide ploegen ook thuisvoordeel.

De nummers drie en vier hebben in de eerste ronde, die verspeeld wordt in een best of three, thuisvoordeel. De nummer drie komt uit tegen de nummer zes, de nummer vier begint de reeks thuis tegen de nummer vijf. Deze wedstrijden worden gespeeld op donderdag 21 april en zaterdag 23 april. Indien er een beslissende derde wedstrijd noodzakelijk is, dan wordt dit duel gespeeld op dinsdag 26 april.

In de halve finale speelt de winnaar van de serie tussen de nummer vier en vijf tegen de nummer één van het reguliere seizoen. Het spreekt voor zich dat de nummer twee dan de strijd aanbindt met de winnaar van de serie tussen de nummer drie en zes. In de halve finale wordt een best of seven afgewerkt. De eerste vier duels staan gepland voor zaterdag 30 april, dinsdag 3 mei, donderdag 5 mei en zaterdag 7 mei. Mocht het nodig zijn, dan wordt er verder gespeeld op dinsdag 10 mei, donderdag 12 mei en zaterdag 14 mei.

De finale begint op dinsdag 17 mei. De ploeg die in het reguliere seizoen als hoogste is geëindigd, speelt het eerste duel van deze best of seven serie thuis. De andere drie data zijn donderdag 19 mei, zaterdag 21 mei en dinsdag 24 mei. Mocht de serie na vier wedstrijden nog niet beslist zijn, dan wordt er ook nog gespeeld op donderdag 26 mei, zaterdag 28 mei en zondag 29 mei.