Nieuwsbericht

Ook ZZ Leiden 2 wint niet van Landstede

19 november 2007

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft tegen Landstede 2 geen revanche kunnen nemen voor de nederlaag van het eerste team. De formatie uit Zwolle hield aan het einde genoeg over: 63-67.

Jesper Jobse (23 punten) bracht Landstede meteen op voorsprong. Pas bij 0-6 haalde Jerome Hoste de Leidse nul van het bord. Via een onsportieve fout tegen Kevin Tjin-a-Koeng kon Leiden weer naast Landstede komen. Het eerste kwart werd bij 16-17 afgesloten. Bern Persoon en Joey Schelvis zorgden in de tweede periode nog voor een Leidse voorsprong, maar via negen punten op rij van Jobse liep Landstede weg van de thuisploeg. Bij 29-35 gingen beide ploeg rusten.

Na de pauze zette Landstede een 0-7 run in om uit te lopen naar 34-45. Daarna herstelde Leiden zich wel, maar dat kwam nog niet tot uiting in de score, omdat de ploeg te veel vrije worpen liet liggen. Hoewel Leiden van de lijn wel goed was voor 70 procent, ging het juist in deze fase mis. Bij het begin van het laatste kwart (45-53), gaf Bram Sieben Leiden met een driepunter nieuwe hoop. Met nog drie minuten te gaan stond het 60-65 op het scorebord. Na twee gemiste vrije worpen van Landstede, kreeg Kevin Tjin-a-Koeng twee vrije worpen om Leiden binnen schotsafstand te brengen. Helaas ging alleen de tweede vrije worp raak: 61-65. Leiden moest nu wel fouten maken om de klok te stoppen, maar Landstede schoot twee vrije worpen raak. Jerome Hoste maakte er daarna nog wel 63-67 van. Verder kwam Leiden niet, ook al liet Landstede nog wat vrije worpen liggen.

'Landstede heeft terecht gewonnen', beaamde coach Martin Hoekstra na afloop. 'Wel hebben we veel strijd geleverd en zat de verdediging toch wel redelijk in elkaar. Nu is het zaak om een betere balans te gaan vinden tussen de outside schoten en het inside spel. Als dat beter gaat lopen, gaan we heus wel wedstrijden winnen.'

Scores Leiden: Kevin Tjin-a-Koeng 20, Bram Sieben 13, Bern Persoon 9, Jerome Hoste 6, Bart Constandse 4, Wouter Breel 2, Joey Schelvis 2, Richard Hageman 2, Nils Wytzes 2, Paul van der Meer 2 en Bob de Graaf 2. Maarten Uylenbroek kwam niet tot scoren.

U20

Zatermiddag moest de U20 in Barendrecht aantreden tegen Binnenland in wat een rematch van de halve finale van de Final Four van afgelopen seizoen was. Na een spannende wedstrijd, waarin het niveau niet altijd even hoog was, trok Binnenland uiteindelijk aan het langste eind en won met minimaal verschil: 54-53.
 
Deze wedstrijd zou achteraf een van de mindere van ZZ Leiden dit seizoen blijken te zijn. Er werd, zeker aanvallend, ongeconcentreerd en zonder veel enthousiasme en beleving gespeeld. De eerste helft begon goed voor Binnenland, waardoor het meteen al op een 6-1 voorsprong kwam. Nu zegt dat niet zó veel aan het begin van de wedstrijd en Leiden kon dan ook meteen weer aansluiten.
 
In de tweede helft was Binnenland wederom de bovenliggende partij en even leek het erop dat de ploeg uit Barendrecht de wedstrijd gingen beslissen. Binnenland kwam op een 48-41 voorsprong, maar ZZ Leiden kon weer gelijk komen en zelfs de voorsprong weer overnemen. In de laatste minuut leek het toch nog goed te komen voor Leiden, zeker nadat Binnenland een aantal keren laat een fout maakte, terwijl ze nog niet op vijf fouten stonden. Hierdoor boekte Leiden veel tijdwinst. Met nog acht seconden op de klok en de out of bounce voor Leiden zag het er goed uit. Helaas werd er een enorme blunder gemaakt bij het innemen, waardoor Binnenland de bal kreeg en scoorde. ZZ Leiden kreeg nog wel een schot, al was het van de middellijn.