Nieuwsbericht

Na een week rust mogen ze weer

16 maart 2016

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zaterdag 19 maart op tegen Challenge Sports Rotterdam. Het wordt al weer de vierde confrontatie met de Rotterdammers. Na een week rust mogen de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden weer los. Is Rotterdam in last?

Het was natuurlijk een hectisch schema: drie wedstrijden in vijf dagen, of vier wedstrijden in acht dagen. Zo’n schema heb je alleen tijdens de play-offs, maar dan heeft je tegenstander er ook last van. Nu speelde Zorg en Zekerheid Leiden steeds tegen een fitte tegenstander. De zege op Apollo Amsterdam moest van ver komen, maar in de slotfase stonden enkele spelers op, waardoor de punten toch mee terug gingen naar Leiden.

Tegen Challenge Sports Rotterdam is in competitieverband al drie keer eerder gespeeld. Dat leverde ook drie zeges op voor Zorg en Zekerheid Leiden. In Rotterdam werd het in oktober 60-79 en in januari 63-75. Eind november was de Leidse ploeg in de eigen Vijf Meihal met 80-69 te sterk voor de Rotterdammers. Zorg en Zekerheid Leiden maakt net als vorig jaar geen fout tegen ploegen die niet in de top-4 staan.
Sterker nog, in competitieverband telt de winning streak van Zorg en Zekerheid Leiden tegen de Rotterdammers al 27 wedstrijden. Op 21 maart 2009 was het voor het laatst dat de punten niet naar de Leidse ploeg gingen. De Rotterdammers wonnen destijds met 77-51.

Challenge Sports Rotterdam zal zeker niet op volle oorlogssterkte naar Leiden afreizen. Robert Krabbendam raakte begin januari zwaar geblesseerd, terwijl Don Rigters onlangs een time-out inlaste. Toch komen de Rotterdammers met een positief gevoel naar Leiden. Op 5 maart werd voor het eerst in vier jaar tijd van een ploeg uit de top-4 gewonnen. SPM Shoeters beet met 72-69 in het stof. Afgelopen weekend bood de ploeg veel weerstand tegen Donar. Het is dat het tweede kwart met 8-23 verloren ging, want anders had Donar zo maar kunnen verliezen in de Maasstad.

Eddy Casteels gaf zijn spelers afgelopen zondag en maandag vrijaf. Rust was geboden en diverse pijntjes moesten bestreden worden. Maar nu gaat de ploeg er weer vol tegenaan om in de laatste zes competitiewedstrijden geen fout meer te maken en alsnog de eerste plaats in de wacht te slepen.

Ook zo benieuwd hoe Zorg en Zekerheid Leiden het zware schema van drie uitwedstrijden op rij is doorgekomen? Koop dan hier uw kaartje. Wees er wel snel bij, want het belooft weer druk te worden.