Nieuwsbericht

Bekerfinale U24 in Weert

14 maart 2016

Het gaat goed met de talententeams van Zorg en Zekerheid Leiden. Het U24-team staat in de bekerfinale en neemt zo goed als zeker deel aan de Final Four. Die kans zit er ook in voor het U18-team. De bekerfinale van U24 staat voor zondag 20 maart op de rol, om half vijf in Weert tegen Weert.

Zorg en Zekerheid Leiden U24 behoorde tot de vier teams die niet rechtstreeks voor de kwartfinale waren geplaatst. De Leidse ploeg stuitte in de eerste ronde op het sterke Rotterdam Basketbal. In de thuiswedstrijd boekte het team van Richard den Os een bescheiden 61-55 zege. Met spanning werd uitgezien naar de return in Rotterdam. Daar was van spanning geen sprake, want Zorg en Zekerheid Leiden zegevierde met 45-86.

In de kwartfinale moest de Leidse formatie het opnemen tegen SPM Shoeters. Opnieuw moest er eerst thuis gespeeld worden en dat leverde een 58-55 overwinning op. In Den Bosch leek het lange tijd mis te gaan voor Zorg en Zekerheid Leiden, maar in de slotfase kwam de Leidse ploeg op gelijke hoogte: 58-58. Dat betekende geen verlenging. Over twee wedstrijden was Zorg en Zekerheid Leiden drie punten beter. Op naar de halve finale.

Daarin moest Zorg en Zekerheid Leiden het opnemen tegen Uball. Door een 84-60 zege in de thuiswedstrijd was de finale al zo goed als zeker bereikt. In de return was er weer winst voor de Leidse formatie: 57-65.
De finale van de DTL Cup wordt zondag 20 maart (aanvang 16.30 uur) in Weert gespeeld. Tegen…. BS Weert. Feitelijk speelt Zorg en Zekerheid Leiden dus een uitwedstrijd. De Limburgse formatie bestaat voor een groot deel uit spelers die ook in de Dutch Basketball League uitkomen, zoals Daan Rosenmuller, Jeroen van Vugt, Rens van Ravensteijn, Dyon Halman, Roel Aarts en Akeel Eduardo. In de competitie speelde Zorg en Zekerheid Leiden pas één keer tegen BSW. In eigen huis werd er, ondanks 30 punten van Floris Versteeg, met 76-83 verloren. Den Os moest het in dit duel overigens wel stellen zonder Adeola Morren, Bas Nelemans en Siem Willems. Zoals het er nu uitziet, zijn er geen blessures die roet in het eten gooien. Den Os kan dus uit vijftien spelers kiezen.

In de competitie neemt het U24-team momenteel een derde plaats in. Dat is een ietwat vertekende situatie. Zorg en Zekerheid Leiden staat twee punten achter Rotterdam Basketbal en Landstede Basketbal. Waar de Leidse formatie nog vier duels moet afwerken, daar hebben de Rotterdammers nog maar twee wedstrijden op het programma staan en Landstede Basketbal nog maar één wedstrijd. Bij winst woensdag tegen Uball is de Final Four in elk geval bereikt.

De wedstrijden voor de halve finale van de Final Four staan gepland voor het weekend van 9 en 16 april, waarbij rekening wordt gehouden met de wedstrijden van het eerste team. Net als in de beker wordt hier een thuis- en een uitwedstrijd afgewerkt. De finale wordt in het weekend van 23 april gespeeld in de thuishaven van het hoogst geëindigde team. In die zin is het voor Zorg en Zekerheid Leiden heel interessant om voor de eerste plaats te gaan. Bij het bereiken van de eindstrijd speelt Zorg en Zekerheid Leiden dan een thuiswedstrijd.

In de schaduw van het U24-team doet het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden het ook goed. Op vijf wedstrijden van het einde deelt de formatie van René Mulder de eerste plaats met Lokomotief, met vier punten voorsprong op Landstede Basketbal, Waterland Basketball en de Basketbal Academie Limburg. Zorg en Zekerheid Leiden komt al deze ploegen nog tegen in het laatste deel van de competitie, maar deelname aan de Final Four moet er wel in zitten voor de ploeg van Mulder.