Nieuwsbericht

Orange Lions kiezen voor Leiden

9 maart 2016

De Orange Lions gaan deze zomer hun thuiswedstrijden in de kwalificatiereeks voor EuroBasket 2017 in Leiden spelen. Het bestuur van de stichting Nederlands Mannen Team (NMT) heeft als thuishaven voor de Vijf Meihal gekozen.

Op 31 augustus 2016 opent Nederland de kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Oostenrijk. Op 14 september komt Denemarken naar Nederland. De Orange Lions sluiten de kwalificatiereeks op 17 september af met een thuiswedstrijd tegen Duitsland. De speelplaatsen voor de drie uitwedstrijden zijn nog niet bekend.

Doorslaggevend bij de keuze om de thuiswedstrijden in Leiden te spelen is, dat de spelers en de technische staf hebben aangegeven dat zij in Leiden het grootste thuisvoordeel ervaren. De laatste twee cruciale kwalificatiewedstrijden die in Leiden werden gespeeld (tegen Bulgarije en Montenegro), werden allebei in winst omgezet.

FIBA EuroBasket 2017 vindt volgend jaar plaats in vier verschillende landen. Een concept dat afgelopen jaar voor het eerst werd getest. De landen waarin de groepsrondes plaatsvinden zijn Finland, Roemenië, Israël en Turkije. De finaleronde zal worden gehouden in Istanbul, Turkije.