Nieuwsbericht

Sjors Besseling: 'IJzersterk terug!'

19 november 2007

Sjors Besseling gaat ervan uit dat hij in de eerste weken van 2008 zijn rentree kan maken in de ploeg van Zorg en Zekerheid. De 22-jarige forward, die door een knieblessure nog niet in actie is kunnen komen, is vorige week uitgebreid medisch onderzocht. Daarbij is vastgesteld dat hij diabetes type 1 heeft.

Sjors Besseling had de laatste weken wat vage klachten, die geen direct verband hielden met zijn blessure. De nog niet ondekte diabetes is er waarschijnlijk de oorzaak van dat het herstel van de knieblessure langer duurt dan verwacht.

'Nu ik weet dat ik diabetes heb en de juiste medicatie krijg, ben ik ervan overtuigd dat ik ijzersterk terugkom. Diabetes is geen belemmering om (top)sport te bedrijven. Er zijn genoeg voorbeelden van topsporters met diabetes', aldus Sjors Besseling.

Eén van de bekendste (ex)topsporters met diabetes type 1 (komt vooral voor bij jonge mensen in tegenstelling tot type 2, ook wel ouderdoms-diabetes genoemd) is Bas van de Goor, die vele jaren op het hoogste niveau volleybal speelde, ook nadat bij hem diabetes was geconstateerd. Andere bekende (ex)topsporters zijn hockeyer Marc Delissen en Willem II-voetballer Louis Laros. Beiden zijn, met nog een aantal anderen, ambassadeur van de Bas van de Goor Foundation, een stichting, die met name voorlichting geeft over sporten met diabetes.

Sjors Besseling zal deze week de training hervatten. In eerste instantie nog apart van de groep, maar zal zich zo snel als mogelijk is aansluiten bij de groep en hopelijk dus na het kerstreces snel bij een wedstrijd weer de kleding aantrekken, waarin hij zich natuurlijk toch het lekkerst voelt: het blauwwit van ZZ Leiden.