Nieuwsbericht

Gaat ZZ Leiden naar de bekerfinale?

7 maart 2016

Zorg en Zekerheid Leiden kan zich dinsdagavond 8 maart (aanvang 19.30 uur) plaatsen voor de bekerfinale. In Zwolle verdedigt de Leidse formatie een voorsprong van 19 punten, opgebouwd tijdens het eerste halve finale duel in Leiden.

Landstede Basketbal werd op 24 februari overrompeld in de Vijf Meihal. Zorg en Zekerheid Leiden kwam sterk uit de startblokken en sloeg meteen een gaatje van tien punten. Landstede Basketbal stribbelde voor de pauze nog even tegen, maar door een verre driepunter van Mohamed Kherrazi in de buzzer ging Zorg en Zekerheid Leiden met een 41-34 voorsprong de rust in. Halverwege het derde kwart stond er zelfs een verschil van 24 punten op de borden (67-43). De Leidse ploeg werd wat nonchalant en zag de Zwolse tegenstander een 15-0 run plaatsen, waardoor het opeens 67-58 was. Geen geruststellende marge voor een return in Zwolle. Opnieuw ging Kherrazi, die die avond 29 punten liet aantekenen, zijn ploeg voor. Via een driepunter van Cashmere Wright werd de eindstand op 86-67 bepaald.

Een en ander betekent dat Landstede Basketbal, dat in tegenstelling tot de eerste wedstrijd nu wel kan beschikken over Steve McWhorter. Bij Zorg en Zekerheid Leiden ontbraken afgelopen zaterdag in het met 84-62 gewonnen duel tegen BSW twee starters in de personen van Mohamed Kherrazi en Cashmere Wright. De verwachting is dat beide heren dinsdagavond gewoon van start kunnen gaan.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft nu drie keer op rij van Landstede Basketbal gewonnen. Alleen het eerste competitieduel in Zwolle ging ruimschoots verloren: 73-58. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Zwolle ontmoetten, ging Zorg en Zekerheid Leiden er met de 74-76 winst vandoor. Normaal gesproken moet de formatie van Eddy Casteels in staat geacht worden om een positieve marge over twee wedstrijden vast te houden, maar het is en blijft het bekertoernooi. Daarin bestaan geen vanzelfsprekendheden. Zorg en Zekerheid Leiden moet dus zeker scherp aan de start verschijnen en voorkomen dat Landstede Basketbal meteen al een voorsprong pakt. Als dat lukt, dan is de vierde bekerfinale in de tienjarige geschiedenis van Zorg en Zekerheid Leiden een feit.