Nieuwsbericht

BSW, speeltijd verdelen?

2 maart 2016

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zaterdag 5 maart in de Vijf Meihal (aanvang 20.00 uur) op tegen BSW. De drie eerdere ontmoetingen hebben uitgewezen dat de Leidse ploeg weinig te duchten heeft van de hekkensluiter. Gaat Eddy Casteels zaterdag diep de bank op, is dan ook de vraag.

De drie eerdere ontmoetingen werden gewonnen met 25, 25 en 28 punten verschil. Waar Zorg en Zekerheid Leiden bezig is de koppositie vast te houden, daar is het seizoen voor BSW eigenlijk al voorbij. Afgezien van individuele progressie valt er voor BSW weinig te halen. Ook tegen het de laatste tijd wat matig presterende Aris had BSW afgelopen dinsdag weinig in te brengen. In Limburg werd het 61-80 voor de Friezen die nog volop in de race zijn om de play-offs te halen.

Hoewel Thomas Dreesen een begenadigd schutter is en voor elke ploeg als aanwinst geldt, heeft zijn komst BSW nu ook weer niet al te veel opgeleverd. Slechts één keer mocht de Belgische speler zich laten feliciteren. In die gewonnen thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam (82-74) verdubbelde BSW het aantal zeges dit seizoen van één naar twee.

BSW beschikt nu eenmaal niet over veel kwaliteit. De startende vijf kan nog een tijdje meekomen, maar hoe meer Pascal Meurs de bank op moet, hoe zwakker het spel van de Limburgers wordt. In eerdere wedstrijden tegen Zorg en Zekerheid Leiden had BSW fases dat het aardig mee kon komen, maar de uiteindelijke verschillen waren toch behoorlijk groot te noemen. Het is dat Zorg en Zekerheid Leiden in de thuiswedstrijd op 14 november in het laatste kwart gas terugnam, want anders was er zeker een verschil van veertig punten op de borden gekomen.

De belangrijkste zaak voor Zorg en Zekerheid Leiden is heel blijven. Blessures zijn in deze fase van het seizoen niet gewenst. Komende week immers speelt de Leidse ploeg drie wedstrijden in vijf dagen. Op dinsdag wordt er in Zwolle gebekerd tegen Landstede, donderdag 10 maart trekt de Leidse ploeg naar Groningen en dan zaterdag 12 maart wacht Apollo Amsterdam. Het is met het oog op komende week goed denkbaar dat Eddy Casteels bij een geruststellende voorsprong wat eerder zijn bank op gaat.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt overigens pas weer thuis op zaterdag 19 maart. Wil je niet zo lang wachten om je favoriete basketballers live in actie te zien, koop dan snel hier je kaartje en zorg dat je erbij bent.