Nieuwsbericht

DBL All Star Gala groot succes

28 februari 2016

Het Ziggo Sport DBL All Star Gala is uitgedraaid op een groot succes. Tijdens het jaarlijkse evenement, dat voor het eerst in de Leidse Vijf Meihal plaatsvond, vielen Rogier Jansen, Jeroen van der List en Worthy de Jong in de prijzen.

Hoewel de hal officieel pas om half twee openging, hadden veel belangstellenden al ruim voor die tijd een plaatsje op de tribune gevonden. De houten tribune was afgeladen. Enkele dagen voor het Gala was dat deel van de zaal al uitverkocht. Uiteindelijk was nagenoeg de hele hal uitverkocht.

Wat vooral aansloeg bij de aanwezigen waren de foto- en handtekeningensessies die aan de korte zijde van de hal plaatsvonden. Veel jonge kinderen hadden het programmaboekje meegenomen, want daarin was bij ieder team ruimte aangebracht voor handtekeningen. Negen pagina’s maar liefst, want de Orange Lions hadden ook een pagina gekregen. Elke ploeg was tien minuten beschikbaar en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Marcel Verburg, voorzitter van de FEB en de organiserende vereniging Zorg en Zekerheid Leiden, zag het met genoegen aan. “Alle ploegen waren grotendeels compleet aanwezig en dat hebben we nog niet zo vaak meegemaakt. Het was goed voor het basketbal dat de clubs zich hier lieten zien.” Niet alleen vanwege de publieke belangstelling, maar ook vanwege de aanwezigheid van Ziggo Sport. De All Star Game werd live uitgezonden op Ziggo Sport Extra 2, het betaal-kanaal. Maandagavond wordt om kwart voor negen ook nog eens een uur durende compilatie van de hele dag uitgezonden op Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kunnen deze samenvatting bekijken op kanaal 14.

Naast spelers en coaches waren ook vijf mascottes aanwezig op het Gala: Thunder (Donar), Victory (Landstede Basketbal), Tee (Zorg en Zekerheid Leiden), Duke (SPM Shoeters) en Dunker (Orange Lions). Ook de Leidse cheerleaders en diverse balvirtuozen lieten zich veelvuldig zien. Zo viel er buiten de traditionele onderdelen ook veel te genieten.

De individuele onderdelen verliepen zonder oponthoud. Rogier Jansen haalde de finale van de Spalding 3-point shoot-out en bleef daarin Jason Dourisseau (Donar) en Tyson Hinz (Landstede Basketbal) voor. Kasper Averink nam namens Zorg en Zekerheid Leiden deel aan de Hart voor de Zaak Skills Contest. De Leidse spelverdeler behoorde niet tot de drie snelsten. La’Shard Anderson (Challenge Sports Rotterdam) ging in de finale met de eer strijken. Jeroen van der List wist na 2010, 2012 en 2014 voor de vierde keer de Schelde Sports Dunk Contest winnend af te sluiten. Chase Fieler (Donar) en Freek Vos (Landstede Basketbal) moesten het in de finale afleggen tegen de Leidse speler. Van der List scoorde in de finale twee keer de maximale score. Vooral zijn dunk vanaf de vrije worplijn, waarbij ook nog eens over drie cheerleaders heen zweefde, baarde opzien.

Ook de wedstrijd tussen de Orange Lions en de DBL All Stars was het aanzien meer dan waard. De All Stars kwamen rap uit de startblokken met snel spel en dunks van Dejan Kravic, Jason Dourisseau en Ross Bekkering. Drie kwarten lang gingen de DBL All Stars aan de leiding, maar in het laatste kwart sloeg de Nederlandse ploeg onder aanvoering van MVP Worthy de Jong (25 punten, 11 uit 16 schot, 10 rebounds, 3 steals) alsnog toe: 100-98. In de slotfase werd er echt voor de zege gestreden, want geen van beide ploegen wilde verliezen.

Mohamed Kherrazi kwam mede door een achterwaarts gegooide bal tot 8 punten en 3 assists. Jeroen van der List eindigde door onder meer drie driepunters op 15 punten en 6 rebounds. Thomas Koenis was niet geheel fit en werd door bondscoach Toon van Helfteren dan ook aan de kant gehouden. Rogier Jansen was als starter gekozen voor de door Eddy Casteels en Richard den Os gecoachte DBL All Stars. De winnaar van de Spalding 3-point shoot-out knalde er twee afstandsbommen in en eindigde met 8 punten.

Gedurende de dag werd het publiek getrakteerd op een hoeveelheid ballen die de tribunes op werden gegooid. En tijdens de eerste time-out van de All Star Game was het tijd voor pizza’s op de tribune. Al met al werd een prima feestje. Dat was ook de insteek geweest van Verburg. “Het All Star Gala moet een feestje zijn. Iedereen moet genieten, het publiek moet erbij betrokken worden. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Dat de jeugd zich uitstekend vermaakt heeft met het geboden entertainment en de wedstrijd, is een goede zaak. Uiteindelijk heeft de jeugd wel de toekomst. Het Ziggo Sport DBL All Star Gala heeft duidelijk aan klantenbinding gedaan. Een mooie opstap naar het einde van het seizoen en natuurlijk ook naar de nieuwe EK-kwalificatiereeks van de Orange Lions.