Nieuwsbericht

Bekeravontuur gaat verder

22 februari 2016

Zorg en Zekerheid Leiden is na de winst op Red Stars (7 februari) doorgedrongen tot de halve finale van het bekertoernooi. Hierin neemt de ploeg het in een thuis- en een uitwedstrijd op tegen Landstede Basketbal. Het eerste duel vindt woensdag 24 februari in Leiden plaats, aanvang 20.00 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden ontbrak afgelopen seizoen in de bekerfinale. Over twee wedstrijden was het Groningse Donar net even sterker. Zorg en Zekerheid Leiden won in eigen huis met 79-78, maar ging in Groningen met 85-80 onderuit. Deze kleine verschillen geven al aan dat het van groot belang is om in de eerste wedstrijd meteen een klap uit te delen. Een magere overwinning is niet voldoende om met een gerust hart de beslissende wedstrijd buitenshuis af te moeten werken. Nu is MartiniPlaza geen Landstede Sportcentrum, maar uitwedstrijden in de beker zijn altijd onvoorspelbaar. Ook Landstede Basketbal weet dat de kortste weg naar succes via het bekertoernooi loopt.

Zorg en Zekerheid Leiden zit momenteel, ondanks blessures en griepaanvallen, in een goede flow. Sinds 9 januari, toen Donar in Leiden met 74-80 won, heeft de ploeg van Eddy Casteels geen wedstrijd meer verloren. Zeven wedstrijden op rij werden in winst omgezet en gedurende die serie werden toch ook topploegen als Landstede Basketbal en SPM Shoeters door de Leidse trots teruggewezen.

Hoe anders is het momenteel in Zwolle gesteld. De maand februari leverde drie nederlagen op rij op. Eerst finishte Donar met 83-82 met de hakken over de sloot. Vijf dagen later wees Zorg en Zekerheid Landstede Basketbal in Zwolle terug met 74-76. Nederlagen die kunnen, maar wat de Zwolse ploeg tegen Apollo Amsterdam liet zien, was na de rust niet best. Dit leverde een 86-71 nederlaag op, de tweede keer al dat de Zwollenaren niet van Apollo wisten te winnen. Door deze resultaten is Landstede Basketbal ook van de eerste plaats in de Dutch Basketball League verdrongen. Zorg en Zekerheid Leiden is nu koploper, met twee punten voorsprong op de Zwolse formatie.

Beschouwing over de competitie zeggen natuurlijk niets over een halve finale in het bekertoernooi. Dit is een 'do or die' situatie. Zorg en Zekerheid Leiden heeft alle steun nodig om een goede uitgangspositie voor de tweede wedstrijd (en het halen van de finale) te bemachtigen. Daarom is het zaak dat iedereen die het Leidse basketbal een goed hart toedraagt, zich woensdagavond in de Vijf Meihal meldt. Maak er met z’n allen weer zo’n heksenketel van zoals afgelopen zaterdag tegen SPM Shoeters. Vooral de laatste minuten voor aanvang van het duel waren geweldig. Heb je nog geen kaartje, sla dan hier je slag. Zorg dat je er snel bij bent, zodat je deze kraker niet hoeft te missen.