Nieuwsbericht

Fans kiezen voor Rogier Jansen

10 februari 2016

Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Thomas Koenis en Jeroen van der List komen tijdens het Ziggo Sport DBL All Star Gala, zondag 28 februari in Leiden, in actie voor de Orange Lions. Het kwartet krijgt gezelschap van Rogier Jansen. De spelverdeler van Zorg en Zekerheid Leiden werd door de fans gekozen voor de DBL All Stars.

Dit team neemt het op tegen de Orange Lions. Lezers van de site van de DBL konden tot gisteravond stemmen welke vijf spelers als starters voor de DBL All Stars moeten aantreden. Ruim 1500 mensen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun stem uit te brengen. Bij de guards kreeg Jansen 18 stemmen meer dan zijn ploeggenoot Cashmere Wright (237 tegen 219). Lance Jeter was echter veruit de guard die de fans het liefst willen zien spelen. De spelverdeler van Donar incasseerde 314 stemmen.

Bij de centers had zich al snel een kopgroep van twee spelers afgescheiden van de rest. Met 448 stemmen kreeg Dejan Kravic van SPM Shoeters de voorkeur bij de supporters. Niemand, ook geen forward of een guard, kreeg meer stemmen dan de Bossche center. Met 378 stemmen eindigde Ross Bekkering als tweede. De center van Donar maakt nog kans om als bankspeler aan te kunnen treden.

De onbetwiste nummer één bij de forwards was Jason Dourisseau. De Groningse forward werd 383 keer genoemd. De strijd om de tweede plek was een stuk spannender. Daar ging het tussen Tyson Hinz van Landstede Basketbal en Stefan Wessels van SPM Shoeters. Met een voorsprong van 25 stemmen (326 om 301) ging de tweede startende forward plek naar Hinz. Jan Driessen eindigde met 105 stemmen op de zevende plaats bij de forwards.

De overige zeven spelers voor de DBL All Stars worden aan het eind van de week bekendgemaakt.