Nieuwsbericht

Stemmen voor het All*Star Gala

1 februari 2016

Bijna 1300 mensen hebben inmiddels al hun voorkeur aangegeven welke vijf spelers zij voor de DBL All*Stars willen zien starten. Dit team neemt het op zondag 28 februari tijdens het All*Star Gala in Leiden op tegen het Nederlands team, dat vier spelers van Zorg en Zekerheid Leiden telt.

Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Thomas Koenis en Jeroen van der List verdedigen op 28 februari de kleuren van het Nederlands team. Op deze spelers kon natuurlijk niet worden gestemd. Uit de stemresultaten tot nu toe blijkt dat Rogier Jansen en Cashmere Wright ook nog in de race zijn om op het DBL All*Star Gala aan te treden.

Dejan Kravic (SPM Shoeters) heeft tot nu toe verreweg de meeste stemmen gekregen. De Bossche center wordt op de centerplek gevolgd door Ross Bekkering (Donar), Nikki Hulzebos (Apollo Amsterdam), Ricardo Glenn (Landstede Basketbal) en Josiah Heath (Aris Leeuwarden). Kravic en Bekkering hebben een zere ruime voorsprong op Hulzebos.

Bij de guards en forwards is het nog geen uitgemaakte zaak welke vier spelers door de fans worden gekozen om het startende vijftal compleet te maken. Bij de forwards heeft Jason Dourisseau (Donar) de kop genomen. De genaturaliseerde forward heeft een kleine voorsprong genomen op Tyson Hinz (Landstede Basketbal), Stefan Wessels (SPM Shoeters) en Grant Gibbs (Landstede Basketbal). De onderlinge verschillen zijn zeer klein. Het gat met de nummer vijf en zes (Drazen Bubnic en Chase Fieler van Donar) is nagenoeg niet te overbruggen.

Bij de guards zijn de verschillen nog kleiner. Maar liefst acht spelers zijn hier nog in de running. Lance Jeter (Donar) heeft op dit moment de meeste stemmen gekregen. De pas in de Dutch Basketball League teruggekeerde spelverdeler wordt achtervolgd door Rogier Jansen en Cashmere Wright, allebei van Zorg en Zekerheid Leiden. Kort hier weer achter zit het back court duo van Landstede Basketbal: Jessey Voorn en Steve McWhorter. De andere drie spelers die nog in de running zijn, zijn Sean Cunningham (Donar), Javier Duren (Aris Leeuwarden) en Aron Royé (Apollo Amsterdam).

Zit je favoriete speler er nog niet bij of staat hij te laag, dan kun je nog stemmen tot en met dinsdag 9 februari. Stemmen doe je hier.