Nieuwsbericht

Bekerwinst U20

13 november 2007

Afgelopen zaterdag speelde de U20 de bekerwedstrijd tegen Haaglanden Royals. Voor de competitie werd reeds gewonnen, maar zoals toen al werd aangegeven was de wedstrijd destijds moeilijker dan de uitslag deed vermoeden. Dus rekening houdend met de vorige wedstrijd en de resultaten van Haaglanden in de competitie werd een uitermate moeiijke wedstrijd verwacht. Dat viel achteraf mee, gezien de ruime 72-48 zege.

In deze wedstrijd, die overigens in de Vliethorst in Voorschoten werd gespeeld, begon het team van ZZ Leiden voorspoedig. Als snel werd er een voorsprong opgebouwd door een aantal goed uitgespeelde aanvallen. Het eerste kwart werd dan ook afgesloten met 24-15. In het tweede kwart waren er verder weinig bijzonderheden en ging het vrij gelijk op met een kleine Leidse winst van vier punten.  Er werd goed en scherp verdedigd, waardoor Haaglanden met slechts 23 punten ging rusten.
 
In de tweede helft zou er nog feller en aggresiever moeten worden gespeeld wilde ZZ Leiden de voorsprong kunnen vasthouden of zelfs uitbouwen. Haaglanden begon met een kleine basis waardoor Leiden hiervan vooral inside gebruik kon maken. Er werd ook steeds beter en enthousiaster gespeeld en verdedigd. Haaglanden had het bij tijden moeilijk om de open man te vinden en werd gedwongen slechte schoten te nemen. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 72-48 overwinning.
 
Topscorers: Johua Dussel 20, Youri van der Linden 12.

In de volgende ronde, de kwartfinales, lootte ZZ Leiden U20 een thuiswedstrijd tegen EiffelTowers Den Bosch.