Nieuwsbericht

Gunstige loting voor de Belgian Lions

22 januari 2016

Eddy Casteels, de coach van Zorg en Zekerheid Leiden, heeft de Belgian Lions al drie keer naar het EK geleid. Vandaag vond de loting voor de kwalificatieronde voor het EK van 2017 plaats. België mag het deze zomer opnemen tegen IJsland, Zwitserland en Cyprus.

België was, in tegenstelling tot Nederland, vooraf geplaatst als reekshoofd. Een gunstige loting, zo was het algemene oordeel. “We vertrekken steeds vanuit respect voor alle tegenstrevers, maar ook geloof in eigen kunnen. Veel zal afhangen van onze eigen focus en concentratie, maar deze loting opent zeker perspectieven”, zo liet bondscoach Eddy Casteels de pers weten.

Twee belangrijke Belgische internationals waren ook tevreden met de uitkomst van de loting. “Het is zeker een gunstige loting en we hebben het zelf in handen om te slagen. Toch moeten we voorzichtig zijn met landen zoals IJsland en Zwitserland want zij hebben al bewezen dat ze voor verrassingen kunnen zorgen”, oordeelde Axel Hervelle.

“Op papier zijn we favoriet in een groep waarin we ons normaal gezien moeten plaatsen. Al zullen de verplaatsingen vaak toch lastige opdrachten worden, zeker IJsland en Zwitserland”, meldde Sam van Rossom.