Nieuwsbericht

Pittige loting voor de Orange Lions

22 januari 2016

Bij de loting voor de kwalificatiewedstrijden voor EuroBasket 2017 zijn de Orange Lions in een poule beland met Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Alleen de groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor het EK.

Tijdens de loting in München zijn er zeven groepen samengesteld. Nederland zit in een van de zes groepen met vier landen, de zevende groep telt slechts drie landen. De zeven groepswinnaars kwalificeren zich voor het EK. Ook de vier beste nummers twee gaan door naar EuroBasket 2017.

Om tot de beste nummers twee te behoren, vervallen in alle groepen de uitslagen tegen de nummer vier. Twee jaar terug plaatste Nederland zich in Leiden voor het EK door tot de beste nummers twee te behoren, al scheelde dat niet veel.

EuroBasket 2017 vindt volgend jaar plaats in vier verschillende landen. Een concept dat afgelopen jaar voor het eerst werd getest. De landen waarin de groepsrondes plaatsvinden zijn Finland, Roemenië, Israël en Turkije. De finaleronde wordt gehouden in het Turkse Istanbul.

In totaal levert de kwalificatie elf teams op voor EuroBasket 2017. Zij voegen zich bij de reeds geplaatste landen Spanje, Litouwen, Tsjechië, Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Letland, Italië, Servië en de vier gastlanden Finland, Roemenië, Israël en Turkije.

De zes wedstrijden worden afgewerkt tussen 31 augustus en 17 september. De juiste volgorde en waar de Orange Lions hun thuiswedstrijden gaan afwerken, wordt later bekendgemaakt.