Nieuwsbericht

Marquise Simmons speelgerechtigd

21 januari 2016

De wedstrijd van zaterdag tegen Apollo Amsterdam wordt meteen het debuut van Marquise Simmons. Bij Zorg en Zekerheid Leiden kwam vandaag het bericht binnen dat de Amerikaanse forward speelgerechtigd is en dus in eigen huis zijn officiële debuut mag maken. Het duel tegen Apollo Amsterdam begint om 20.00 uur.

Simmons maakte eerder deze week al zijn officieuze debuut in het Belgische Willebroek. Het gehavende Zorg en Zekerheid Leiden ging met 95-78 ten onder tegen Kangoeroes Willebroek, maar de 2.03 meter lange Simmons liet een goede indruk achter.

De 26-jarige Amerikaan is niet onbekend met de Dutch Basketball League. Hij speelde vorig seizoen voor Aris Leeuwarden en zette daar goede cijfers neer. Gemiddeld kwam Simmons tot 16.3 punten, 8.0 rebounds en 1.4 steals.

De linkshandige power forward staat bekend als een speler die met zijn rug naar de basket kan spelen. Simmons kan ook met zijn gezicht naar de basket spelen en dan scoren via drives of een kort schotje van de baseline of de elbow. In de wedstrijd tegen Kangoeroes Willebroek produceerde Simmons nog een driepunter, maar onder de borden komt de fysiek sterke Simmons het meest tot zijn recht.