Nieuwsbericht

Orange Lions bij loting in groep twee

20 januari 2016

In München vindt vrijdag de loting plaats voor de kwalificatiegroepen voor EuroBasket 2017. FIBA Europe maakte vandaag de plaatsing van de landen bekend. De Orange Lions van bondsoach Toon van Helfteren zijn ingedeeld in groep twee.

De kwalificatiewedstrijden vinden dit jaar plaats tussen 31 augustus en 17 september. In totaal doen 27 landen mee en zij strijden om elf beschikbare plekken. De landen worden ingedeeld in zes groepen van vier en één groep van drie. De groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor EuroBasket 2017. Tijdens de kwalificatiereeks voor EuroBasket 2015 speelden de Orange Lions twee wedstrijden in de Vijf Meihal. Ook werd er in Leiden getraind in de aanloop naar het EK van 2015.

Nederland hoeft het in elk geval niet op te nemen tegen Estland, Oekraïne, Bosnië en Herzegovina, IJsland, Hongarije en Montenegro. Deze landen zitten allemaal in de tweede groep. De reekshoofden zijn Polen, Slovenië, België, Georgië, Rusland, Duitsland en Macedonië. De Orange Lions treffen één van deze zeven landen.

De derde groep bevat de landen Oostenrijk, Zweden, Wit-Rusland, Zwitserland, Bulgarije, Groot-Brittannië en Slowakije. De vierde groep telt slechts zes landen, namelijk Portugal, Denemarken, Luxemburg, Cyprus, Albanië en Kosovo.

Dertien landen hebben zich al geplaatst voor EuroBasket 2017. Naast de vier organiserende landen (Finland, Israël, Roemenië en Turkije) zijn dat Spanje, Litouwen, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Griekenland, Italië, Letland en Servië.