Nieuwsbericht

Casteels blijft bondscoach van België

17 januari 2016

De Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) heeft unaniem beslist om voort te gaan met Eddy Casteels als bondscoach. De coach van Zorg en Zekerheid Leiden moet de Belgian Lions naar het EK 2017 loodsen.

Met de kwalificatiecampagne voor het EK 2017 voor de deur, is de KBBB bezig met een nieuwe structuur rond de nationale ploegen. Eddy Casteels krijgt het vertrouwen van de Raad van Bestuur en moet de nationale Belgische mannenploeg naar het EK loodsen.

"Zo wordt vanuit de continuïteit voortgebouwd op de sterke resultaten van de laatste jaren met de ambitie om een nieuwe stap vooruit te zetten", klinkt het bij de KBBB. Casteels is sinds 2005 bondscoach van de Belgian Lions en leidde de ploeg al drie keer naar een EK.

ZZ Leiden oefent in België

Zorg en Zekerheid Leiden is deze week trouwens actief in België. De Leidse formatie neemt het dinsdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd in Willebroek op tegen Kangoeroes Willebroek. De wedstrijd in Sporthal De Schalk begint om 19.00 uuur en biedt Zorg en Zekerheid Leiden en Marquise Simmons een eerste kans om in een wedstrijd aan elkaar te wennen. Zorg en Zekerheid Leiden is nog in afwachting van een tewerkstellingsvergunning voor Simmons die daardoor in Nederland nog niet in actie mag komen. In België geldt deze regel niet, zodat Simmons daar wel mag spelen.

In de voorbereiding kwamen beide ploegen al twee keer tegen elkaar uit. In Willebroek werd het 78-66 voor de Belgen. DeRonn Scott was destijds topscorer voor Zorg en Zekerheid Leiden met 16 punten. Jeroen van der List kwam tot 15 punten. Eric Stutz (14) en Kasper Averink (10) zaten ook in de dubbele cijfers. Stutz zat destijds overigens in dezelfde situatie als Simmons. Rogier Jansen bleef geblesseerd aan de kant.

Drie dagen later won Willebroek in Leiden met 80-94. Van der List schoot in dat duel 27 punten bijeen en pakte ook nog eens in 9 rebounds. Scott tekende voor 18 punten en Averink noteerde 12 punten. De EK-gangers Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi ontbraken in beide wedstrijden.