Nieuwsbericht

Jeugd RCL op bezoek bij ZZ Leiden

17 januari 2016

Zorg en Zekerheid Leiden speelde vorige week zaterdag de topper tegen Donar Groningen. De talentvolle spelers van RCL C1, F1 en F2 bezochten dit bijzondere festijn in de Vijf Meihal. Op de website van de voetbalclub stond een leuk verslag te lezen.

De F2 van RCL had voorafgaand aan de volle avond nog een bezoek gebracht aan de pizzeria. Hier genoten de jongens en meisjes van heerlijke pizza’s en pasta's, zodat er met een volle maag gestart kon worden aan een avondje ZZ Leiden.

RCL bevolkte een hele tribune achter de basket. Een basketbalwedstrijd is toch in alle opzichten anders dan een voetbalwedstrijd en voor veel jonge bezoekers een nieuwe ervaring. Show, muziek, de spelers heel dichtbij en achteraf gewoon op de foto met de kanjers van ZZ Leiden (en voor de C1 met de cheerleaders).

De wedstrijd zelf was de eerste drie periodes (van de vier) weinig spannend. Groningen gaf Leiden geen kans en een verschil van twintig punten leek niet te overbruggen. Toch kwamen de Leidenaren in de laatste periode terug en naderde tot drie punten met nog een minuut te spelen. Even leek het wel de Kuip. Zingende, klappende en joelende toeschouwers. Een sporthal die op zijn grondvesten schudde.... Het mocht echter niet baten. Groningen liet zich de winst niet meer ontglippen en won.

Toch hebben de jongens een mooie avond beleefd. En dat leverde ook weer mooie foto's op.