Nieuwsbericht

ZZ Leiden weer naar Weert

13 januari 2016

Het is net even meer dan een week geleden dat Zorg en Zekerheid Leiden zich via een 62-87 zege op BSW plaatste voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Op donderdag 14 januari wordt er weer naar Weert afgereisd, maar nu voor een competitieduel.

Zowel BSW als Zorg en Zekerheid Leiden kreeg afgelopen weekend een bittere pil te slikken. De Leidse formatie speelde drie kwarten onder de maat en kwamen pas in het laatste kwart tot leven. Net te laat om nog van Donar te winnen. De Limburgers stonden in Leeuwarden vier minuten voor tijd nog met 70-77 voor tegen Aris Leeuwarden, maar kregen uiteindelijk toch nog klop met 92-81.

Beide formaties willen de donderdag aangrijpen om aan eerherstel te werken. De kans dat BSW deze wedstrijd gaat winnen, is normaal gesproken niet zo groot, maar in de buurt van Zorg en Zekerheid Leiden blijven is wel de bedoeling. Zeker nu Joost Padberg (tegen Aris goed voor 19 punten) weer mee kan doen en Thomas Dreesen weer een weekje verder is. De Belgische schutter tekende vorige week tegen Zorg en Zekerheid Leiden voor 22 punten en 7 driepunters, tegen Aris Leeuwarden liet de Belg 30 punten (7 uit 11 driepunters), 7 rebounds en 4 steals aantekenen. Zorg en Zekerheid Leiden weet wat het te doen staat om BSW opzij te zetten.

Aan de andere kant was Zorg en Zekerheid Leiden vorige week in Sporthal Boshoven ook niet compleet. Mohamed Kherrazi lag ziek op bed. Mede door zijn afwezigheid en de snelle foutenlast bij Thomas Koenis kreeg Floris Versteeg alle kans om zich te manifesteren (27 punten via een schotpercentage van 80%). Worthy de Jong was voor de Limburgers ook al niet te stuiten. De international tekende voor 34 punten (één minder dan zijn hoogste score ooit bij Zorg en Zekerheid Leiden), 9 rebounds, 8 assists en 4 steals.

De uitbarstingen van De Jong en Versteeg waren wel nodig, want buiten deze twee spelers kwam niemand in de dubbele cijfers. Koenis en Jeroen van der List hadden te kampen met foutenlast, terwijl Rogier Jansen en Cashmere Wright ook niet okselfris oogden. Winst is geboden voor Zorg en Zekerheid Leiden om in elk geval de tweede plaats vast te houden. Het is overigens al bijna drie jaar geleden dat de Leidse ploeg voor het laatst in Weert ten onder ging. Op 19 maart 2013 werd het 84-73 voor de thuisploeg.

De wedstrijd begint overigens al om 19.00 uur en is live te volgen via Ziggo Sport of via de livestream vanuit Weert (even klikken op livestream op de homepage).