Nieuwsbericht

Zorg en Zekerheid blikt tevreden terug op 10 jaar hoofdsponsorschap

8 januari 2016

Hoofdsponsor Zorg en Zekerheid kijkt met tevredenheid terug op tien jaar hoofdsponsorschap van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. "Samen staan we voor tien jaar topbasketball in Leiden", zo zei raad van bestuurslid Hennie Limberger op de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de Businessclub van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid kijkt met tevredenheid terug op tien jaar hoofdsponsorschap van ZZ Leiden. De media-aandacht voor Zorg en Zekerheid is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Een groot aantal gasten zijn door Zorg en Zekerheid in de gelegenheid gesteld om een plezierige avondje topbasketball te beleven. Bovendien is het aantal verzekerden in de afgelopen tien jaar gegroeid van 375 duizend naar 440 duizend. "Ik wijs geen oorzaak en gevolg aan maar dat zijn wel de feiten", aldus Hennie Limberger, lid van de Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid, in zijn korte toespraak tot de leden van de businessclub van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Ruim honderd leden van de businessclub wensten elkaar op het traditionele openingsevent, de nieuwjaarsbijeenkomst bij hoofdsponsor Zorg en Zekerheid, de beste wensen voor 2016.

Knipoog naar de digitale toekomst

Wat Limberger betreft gaan Zorg en Zekerheid en Zorg en Zekerheid Leiden samen proberen om ook in de digitale wereld de nummer 1 te worden. "Op Facebook heeft Den Bosch 3700 volgers, Groningen 3500 en Leiden 2200. Het lijkt mij een mooie uitdaging om de nummer 1 positie op de Facebooklijst voor elkaar te krijgen", aldus Limberger.

Dank aan alle sponsors

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, dankte alle sponsoren die het in de afgelopen tien jaren mogelijk hebben gemaakt om van Zorg en Zekerheid Leiden een succes te maken, met twee landstitels in 2011 en 2013 als hoogtepunt. "Ik dank vooral de sponsors die al tien jaar bij ons zijn, maar ik dank ook alle andere en nieuwe sponsors voor het vertrouwen en ik hoop dat we er met elkaar de komende jaren opnieuw een mooi feest van kunnen maken."

De toekomst van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zal in ieder geval in een andere accommodatie zijn vervolg krijgen. Zo veel is wel zeker, kondigde Verburg aan, omdat het Leonardo College op de plaats van de Vijf Meihal een nieuwe school wil bouwen.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball belooft ook meer sfeer en meer eigen talent. De twee supportersgroepen Leiden Devils en Blauwe Brigade zijn een fanschare geworden onder de vlag van de Blauwe Brigade. "We krijgen daarom meer sfeeracties in de hal." De inspanningen van coach Eddy Casteels, die afgelopen zomer na de competitie nog een maand doortrainde met de jeugd, heeft er mede toe geleid dat een drietal jonge eigen spelers op het punt van doorbreken staan. "Dat is wat we willen: een team met een grote Nederlandse kern, vooral met eigen jeugd", aldus Verburg.

All Star Gala

In tien jaar tijd is Leiden een van de belangrijkste Nederlandse basketbalsteden geworden. De Leidse Vijf Meihal is home town van de Orange Lions geworden, die de afgelopen drie jaren door Leiden zijn gefaciliteerd. "Ik zeg daarom dat het geen toeval is dat we met het mannenteam na 25 jaar weer op het EK zijn verschenen", aldus Verburg. Trots kondigde Verburg daarom ook aan dat de Vijf Meihal op 28 februari gastheer is voor het All*Star Gala van het Nederlands basketball. "Ik raad u aan om die datum in uw agenda vast te leggen. Het All Star Gala is een topevenement dat spektakel biedt. Bovendien speelt ook het Nederlands team en wordt die wedstrijd live uitgezonden door Ziggo. Zorg dat u er bij bent!"

De nieuwjaarsbijeenkomst van de businessclub van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball werd daarna vervolgd met een basketbalgame waarbij de talenten van de verzamelde ondernemers en businessclubleden op zakelijk, marketing, promotioneel en basketbaltechnisch gebied werden uitgedaagd. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijk buffet in het restaurant van gastheer Zorg en Zekerheid.

Bij de foto: Hennie Limberger, lid Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid, tussen de bezoekende leden van de businessclub van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in de algemene conferentiezaal van de Leidse zorgverzekeraar