Nieuwsbericht

Van start met bekerduel in Weert

4 januari 2016

Het nieuwe jaar brengt Zorg en Zekerheid Leiden als eerste naar het zuiden van het land. Op dinsdag 5 januari kunnen de mannen van Eddy Casteels zich plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Daartoe moet er in Weert van BSW worden gewonnen.

In een eerdere competitiewedstrijd in Leiden had Zorg en Zekerheid Leiden eigenlijk weinig te duchten van BSW. Tot aan het begin van het tweede kwart bleef de hekkensluiter van de Dutch Basketball League de Leidse ploeg goed volgen. Daarna gaf Zorg en Zekerheid Leiden gas en liep het verschil op naar 36 punten: 74-38. In de laatste fase van het slotkwart liet de Leidse ploeg de teugels wat vieren, waardoor de Limburgers het verschil wisten te beperken tot 25 punten: 80-55.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden komt deze wedstrijd wel goed uit. Het is een uitstekende gelegenheid om Cashmere Wright verder in te passen. De Amerikaan liet zich tegen SPM Shoeters al aardig gelden, maar had op dat moment pas enkele trainingen in de benen. Zeker met het oog op de topper van zaterdag aanstaande tegen Donar is het handig om nog meer synergie te bewerkstelligen tussen Wright en zijn teamgenoten.

Bij BSW maakt een nieuwe speler zijn debuut. In de laatste dagen van december verwelkomde coach Pascal Meurs zijn landgenoot Thomas Dreesen. De 27-jarige forward kwam de afgelopen jaren uit voor Okapi Aalstar. Afgelopen seizoen speelde hij bij de Belgische ploeg mee in de EuroChallenge. In twaalf wedstrijden noteerde Dreesen, die op amateurbasis voor BSW gaat spelen, 8.1 punten per wedstrijd en werkte zijn driepunters af tegen 40%. BSW kan zijn ervaring goed gebruiken.

Bij winst plaatst Zorg en Zekerheid Leiden zich voor de kwartfinale. Tegenstander is dan Red Stars uit Soest. Deze ploeg uit de eerste divisie was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden: 58-56. Mocht de ploeg van Eddy Casteels doordringen tot de halve finale, dan is Donar in elk geval niet de tegenstander. De Groningse bekerwinnaar van de afgelopen twee seizoenen liet zich afgelopen zondag verrassen door Apollo Amsterdam: 66-68. De Amsterdammers nemen het nu op tegen Landstede Basketbal.