Nieuwsbericht

Topper tot besluit van 2015

17 december 2015

Zoals de afgelopen twee jaar het geval was, sluit Zorg en Zekerheid Leiden ook dit jaar weer af met een wedstrijd tegen SPM Shoeters. Niet op Tweede kerstdag, maar aanstaande zondag kruisen de twee topploegen de degens met elkaar in de Maaspoort. Het duel in Den Bosch begint om 15.00 uur.

Lange losing streaks, Zorg en Zekerheid Leiden heeft ze nauwelijks. Alle ploegen in de Dutch Basketball League werden vorig seizoen zowel uit als thuis door Zorg en Zekerheid Leiden verslagen. Met uitzondering van de tegenstander van zondag, SPM Shoeters. Op zaterdag 31 oktober van dit seizoen maakte de Leidse ploeg een einde aan een streak van tien nederlagen op rij tegen de Bosschenaren. Na vijf nederlagen op rij in de eigen Vijf Meihal werd SPM Shoeters met 68-58 teruggewezen. De enige lange losing streak die nu nog rest, is die van zeven nederlagen op rij in de Maaspoort. De laatste zege vond plaats op 29 september 2012. In de strijd om de SuperCup rekende Zorg en Zekerheid Leiden destijds af met de Bossche ploeg die toen nog onder de naam EiffelTowers speelde: 57-67. Het is hoog tijd om ook deze reeks naar de geschiedenisboeken te verwijzen.

Coach Eddy Casteels dicht Zorg en Zekerheid Leiden zeker kansen toe. “Maar dan moeten we wel super spelen. Als dat lukt, kunnen we winnen. De spelers zullen dan wel echt tot in het rood moeten gaan.” De diepe selectie van SPM Shoeters baart Casteels wel zorgen. “SPM Shoeters heeft een heel breed team. Zij kunnen tien man diep gaan. Dat is bij ons nog niet het geval.” Casteels wijst op Cashmere Wright, die op het moment van schrijven (donderdagmiddag 17 december) nog niet over de vereiste papieren beschikt, en op een nog aan te trekken Amerikaan.

Beide ploegen treden zondag wel aan in een iets andere opstelling dan eerder dit seizoen. In Leiden ontbraken bij SPM Shoeters Stefan Wessels en Mike Schilder. Deze zondag is Ralf de Pagter niet inzetbaar. Zorg en Zekerheid Leiden beschikte eind oktober nog over Eric Stutz en DeRonn Scottt. Bas Nelemans kreeg enkele minuten toebedeeld om Dejan Kravic aan te pakken, maar Jan Driessen en Floris Versteeg kwamen geen seconde in actie.

Kravic en Arvin Slagter, die de gewoonte heeft om altijd goed te spelen tegen Zorg en Zekerheid Leiden, waren in het eerste duel de meest productieve spelers van SPM Shoeters. Kravic tekende voor 16 punten en 12 rebounds, Slagter noteerde 15 punten. Aan Leidse zijde speelde Worthy de Jong een solide wedstrijd met 22 punten en 5 steals. Mohamed Kherrazi pakte uit met 14 punten, 8 rebounds en 6 assists. Jeroen van der List was goed voor een double double met 10 punten en 11 rebounds. Scott droeg een steentje bij met 10 punten.

Teddybear Toss
Ook dit jaar keert het Amerikaanse fenomeen van de Teddy Bear Toss weer terug in de Maaspoort. Na de eerste score van SPM Shoeters lag het veld vol met teddyberen en knuffels. Nadat de speelvloer weer vrijgemaakt was, scoorde Zorg en Zekerheid Leiden. Prompt vlogen vanaf de eerste ring uit het Leidse vak weer de nodige teddyberen en knuffels het veld op. In Den Bosch kon men deze actie van de Leidse fans wel waarderen. De verwachting is dat ook deze keer weer beide partijen het veld gaan bezaaien met de nodige knuffels. Deze teddyberen worden verzameld voor de Speelgoedbank in Den Bosch. Deze organisatie zet zich in om honderden kinderen blij te maken met een nieuwe teddybeer.

Kerst-Inn
Voorafgaand aan de wedstrijd is er een Kerst-Inn, waar fans kunnen genieten van onder andere warme chocomel, hotdogs, erwtensoep en glühwein bij een knisperende vuurkorf. Supporters van beide partijen zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De Kerst-Inn begint om 13.30 uur en vindt plaats voor de entree van de Maaspoort.