Nieuwsbericht

Laatste thuiswedstrijd van 2015

14 december 2015

Zorg en Zekerheid Leiden speelt woensdag 16 december de laatste thuiswedstrijd van 2015. Om 20.00 uur neemt de Leidse formatie het in de Vijf Meihal op tegen Apollo Amsterdam. Bij winst komt Zorg en Zekerheid Leiden op gelijke hoogte met Landstede Basketbal.

Zorg en Zekerheid Leiden is aan een aardige serie bezig. Na de nederlaag tegen Donar heeft de ploeg van Eddy Casteels inmiddels vijf wedstrijden op rij gewonnen in de Dutch Basketball League. In die cyclus van vijf wedstrijden werd in Amsterdam ook al eens gespeeld tegen Apollo. In de Apollohal was Zorg en Zekerheid Leiden met 55-70 te sterk voor de gastheren. Worthy de Jong (21 punten, 8 rebounds, 3 assists en 3 steals) en Mohamed Kherrazi (15 punten, 10 rebounds en 3 steals) namen de Leidse formatie op sleeptouw.

Weerwerk bij Apollo kwam vooral van Gerald Robinson. De Amsterdamse forward was goed voor 19 punten.
Bij Apollo loopt het momenteel wat minder. Na de nederlaag tegen Zorg en Zekerheid Leiden gingen de Amsterdammers ook nog onderuit tegen BSW Weert (70-71) en Aris Leeuwarden (71-73). Eerder in het seizoen won Apollo verrassend van Landstede Basketbal (75-71) en Donar (81-66). Ondanks deze opmerkelijke winstpartijen neemt Apollo momenteel de zevende plaats in met 6 punten uit 9 wedstrijden.

Niet geheel toevallig miste Apollo in de laatste drie wedstrijden, die dus allemaal verloren gingen, Max van Schaik. Zonder zijn 12.5 punten, 9.3 rebounds en 1.2 blocks per wedstrijd is het toch een stuk lastiger spelen voor de Amsterdammers. Positief puntje is dat Stefan Mulder weer volledig inzetbaar is en tegen Aris Leeuwarden 12 punten noteerde.

Met verder spelers als Aron Royé, Dimeo van der Horst, Gian Slagter en Nikki Hulzebos zou je iets meer van de Amsterdammers mogen verwachten, maar als er één schakel wegvalt, is de spoeling meteen een stuk dunner.

Dat is overigens iets waar Zorg en Zekerheid Leiden momenteel ook te maken heeft. Thomas Koenis moest de laatste twee wedstrijden aan zich voorbij laten gaan en Cashmere Wright is nog niet speelgerechtigd. Daardoor heeft Eddy Casteels al twee keer op rij Jan Driessen in de startende vijf neergezet en ook veel minuten gegeven aan Floris Versteeg. Tot nu toe pakt dat goed uit, maar het is wel zo dat Driessen en Versteeg in de afgelopen acht dagen vijf wedstrijden hebben gespeeld. Het duo komt namelijk ook nog uit voor her DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden. Om roofbouw te voorkomen, zou het zeer aangenaam zijn als Wright en Koenis woensdag op kunnen draven.

Wie de laatste thuiswedstrijd van 2015 bij wil wonen – en wie wil dat nou niet –, kan hier zijn kaartje kopen. Laat de Vijf Meihal nog één keer in dit jaar op zijn grondvesten trillen.