Nieuwsbericht

Het dak moet van de hal af!

10 december 2015

Zorg en Zekerheid Leiden heeft gisteren in Leeuwarden een prima generale repetitie uitgevoerd door Aris Leeuwarden met 64-88 te verslaan. Zaterdag is het tijd voor het echte werk, namelijk revanche nemen op koploper Landstede Basketbal. Deze wedstrijd, die om 20.00 uur in de Vijf Meihal begint, mag je niet missen.

Het was dinsdag een gedenkwaardige avond in Friesland. Zonder Amerikanen en zonder Thomas Koenis spreidde Zorg en Zekerheid Leiden in de eerste helft een bijna ongekend hoog basketbalniveau tentoon. Snelle aanvallen, slim en gedurfd samenspel en schotpercentage voor rust van 62,2%. Nagenoeg alles lukte. Eddy Casteels zag het met genoegen aan. Zeker ook door de bijdragen van Jan Driessen en Floris Versteeg die meedraaiden alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Straks als Koenis er weer bij is, Cashmere Wright speelgerechtigd is en er nog een tweede buitenlander is aangetrokken, staat er een ploeg in Leiden die tien man diep kan gaan zonder nadrukkelijk te verslappen.

Het is leuk om nu al enkele weken vooruit te dromen, maar vooralsnog is eerst Landstede Basketbal aan de beurt en dat zal zonder Wright en een eventueel tweede buitenlander moeten gebeuren. Het is voor Zorg en Zekerheid Leiden te hopen dat Koenis hersteld is van zijn griepaanval en gewoon inzetbaar is.

Dat zal ook zeker nodig zijn, want Landstede Basketbal is de ploeg in vorm. In de eerste tien wedstrijden werd alleen een keer van Apollo Amsterdam verloren. Donar en SPM Shoeters kregen al twee keer klop van de Zwolse formatie. In eigen huis was Landstede Basketbal ook te sterk voor Zorg en Zekerheid Leiden.
En dat laatste zit de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden niet lekker. Voor rust was er op 25 oktober ogenschijnlijk niets aan de hand. De Leidse formatie had een 27-33 voorsprong genomen, maar na de pauze stortte de Leidse ploeg in elkaar. Er werd niet als team gespeeld en de (vaak geforceerde) schoten vielen totaal niet. Zorg en Zekerheid Leiden eindigde met een schotpercentage van 29,9% en daar win je echt geen wedstrijden mee. Met 46-25 denderde Landstede Basketbal over de bezoekers heen om uiteindelijk ruim te winnen met 73-58.

Inmiddels is het team van Zorg en Zekerheid Leiden wel wat veranderd. DeRonn Scott en Eric Stutz, die destijds nog voldoende speeltijd kregen, zijn er niet meer bij. Andere spelers hebben zich in positieve zin ontwikkeld. Het is nu aan de fans om zich als vanouds te manifesteren als zesde man. Kom naar de Vijf Meihal en laat zien dat je de ploeg steunt. De spelers waarderen het zonder meer en wie weet wordt er weer hetzelfde fantastische basketbal gespeeld als dinsdagavond in de eerste helft. Koop nu je kaart hier en zorg dat je er zaterdagavond bij bent. Het is tijd dat het dak weer eens van de Vijf Meihal af gaat. Laat de tegenstander sidderen van angst!