Nieuwsbericht

Opnieuw verlies voor ZZ Leiden 2

5 november 2007

Het tweede team van ZZ Leiden is opnieuw tegen een nederlaag opgelopen. In Duiven werd met 93-85 verloren van Pigeons. Met het U20 team ging het beter. Tegen Matrixx Magixx werd de vijfde opeenvolgde zege geboekt: 81-68. Het bolwerkteam U18 was dit weekeinde vrij.

ZZ Leiden 2 opende met Kevin Tjin-a-Koeng, Jerome Hoste, Bob de Graaf, Paul van der Meer en Maarten Uylenbroek. Binnen twee minuten keek Leiden al tegen een 8-2 achterstand aan, maar via sterk aanvallend spel van Kevin Tjin-a-Koeng (foto) werd het gat ook weer binnen twee minuten gedicht: 8-11.

Met nog twee minuten te gaan kwam Leiden op een voorsprong van 19-24. Daarna zette de thuisploeg een 12-2 run in, waardoor het na drie minuten in het tweede kwart 31-26 stond. De Leidse ploeg wist de rust echter te bewaren en via een driepunter van Bart Constandse werd een 0-11 sprintje ingezet, met als gevolg dat Leiden doorstoomde naar 31-37. In deze fase had de formatie uit de sleutelstad de wedstrijd kunnen beslissen. Onnodig balverlies, zoals buiten de lijnen dribbelen met één hand een bal willen vangen of te veel vooruitdenken bij het geven van een pass, plus het missen van simpele ballen vlakbij de ring, gaven de thuisploeg, die op knakken stond, weer alle kans om terug te komen. Via een drietje van Ad Schepers was het bij rust slechts 40-43 voor Leiden. 

Tot ver in het derde kwart bleef Leiden op voorsprong, al werd de marge nooit groter dan vier punten. Wel nam de foutenlast zorgwekkende vormen aan. Kevin Tjin-a-Koeng, Bob de Graaf en Paul van der Meer hadden al vier kruisjes achter hun naam staan. Via de slim spelende routinier Schepers en de opeens makkelijk schietende Jeroen Dolleman eindigde Pigeons het derde kwart met een 63-60 voorsprong. Die lijn werd in het vierde kwart doorgezet, want na drie minuten was het opeens 77-63. Maar Leiden gaf zich nog niet gewonnen. Via 79-73 werd het in de laatste minuut 88-83. Het stoppen van de klok leverde geen succes op, want Pigeons schoot met scherp vanaf de vrije worplijn: 93-85. 

Voor de coaches Lennert Dorrepaal en Martin Hoekstra wordt het er niet leuker op. Door blessures en spelers die een beperkt aantal keren mee mogen trainen, wordt er regelmatig met zes man getraind en is pas 24 uur voor aanvang van de wedstrijd duidelijk wie er nu wel en niet spelen. ''Er is veel te veel onduidelijkheid en dat is voor de spelers niet goed. In Duiven stonden we met negen man en gaven de aanwezige forwards niet thuis. Met iets meer man kun je nog doorwisselen en zoeken naar de juiste persoon, maar die mogelijkheden ontbreken nu ook. Het is te hopen dat mensen snel weer fit worden en dat we weer eens wat normale dingen kunnen doen in plaats van constant improviseren'', aldus Hoekstra.

Scores: Kevin Tjin-a-Koeng 25, Paul van der Meer 11 (13 rebounds), Bram Sieben 10, Bart Constandse 10, Maarten Uylenbroek 8, Jerome Hoste 8 (8 rebounds), Bob de Graaf 6, Nils Wytzes 5 (11 rebounds) en Wouter Breel 2.