Nieuwsbericht

Laatste wedstrijd voor de Europe Cup

30 november 2015

Zorg en Zekerheid Leiden komt woensdagavond voor het laatst in actie voor de FIBA Europe Cup. De Leidse formatie kan na vijf nederlagen op rij de volgende ronde niet meer halen, maar een goed resultaat tegen Krka Novo Mesto is een mooie opsteker voor het vervolg van de Nederlandse competitie.

Drie weken geleden speelde Zorg en Zekerheid Leiden de uitwedstrijd in Novo Mesto. De Leidse ploeg, die overigens zonder Mohamed Kherrazi aantrad, wist de Slovenen tot de vierde minuut van het tweede kwart bij te houden: 25-24. Daarna volgde een run van 21-2 en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. Twee driepunters van Worthy de Jong voor rust en bommetjes aan het begin van het derde kwart van Jeroen van der List en DeRonn Scott brachten Zorg en Zekerheid Leiden nog terug tot 46-38, maar na een 22-3 run van de Slovenen was het echt over en uit: 79-51.

Nu wil een dikke nederlaag in een uitwedstrijd ook niet alles zeggen. Had Zorg en Zekerheid Leiden immers ook niet een pak slaag gekregen bij FC Porto? De return tegen de Portugezen was toch een alleraardigste wedstrijd die uiteindelijk slechts een 62-70 nederlaag opleverde. Voor Krka Novo Mesto staat er niets meer op het spel. De Sloveense formatie zal, ongeacht alle andere uitslagen, als tweede in Groep G eindigen en doorgaan naar de laatste 32. Het heilige moeten is er dus niet bij.

Voor de Adriatic League ging Krka Novo Mesto afgelopen zaterdag na verlenging met 84-77 onderuit tegen Mega Leks. De stevige center Jure Lalic was goed voor 20 punten. Stefan Sinovec, die tegen Zorg en Zekerheid Leiden niet meespeelde, kwam tot 16 punten, 11 rebounds en 7 assists. Lalic is in de wedstrijden voor de FIBA Europe Cup de topschutter met gemiddeld 13.2 punten. Allrounder Sinovec tekent gemiddeld voor 10.8 punten, 5.8 rebounds en 4.3 assists.

Voor de Dutch Basketball League was Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen zaterdag met 80-69 te sterk voor Challenge Sports Rotterdam. De uitslag doet vermoeden dat het een spannende pot is geweest, maar vanaf halverwege het tweede kwart was er voor de Leidse formatie weinig gevaar. Enkele minuten voor tijd was de marge nog zestien punten: 78-62. Waar Donar inmiddels op drie nederlagen staat en SPM Shoeters afgelopen zaterdag al voor de vierde keer onderuit gegaan – nu al net zoveel nederlagen als het hele vorig seizoen, heeft Zorg en Zekerheid Leiden pas twee keer averij opgelopen.

Het zou de Leidse ploeg sieren als de spelers in Europees verband nog één keer flink de mouwen opstropen om toch nog een overwinning binnen te halen. Daar wil je toch bij zijn? Bovendien is het een uitgelezen kans om Europese topspelers als Lalic en Sinovec van dichtbij te kunnen zien. Koop je kaartje hier. De wedstrijd in de Vijf Meihal begint om 20.00 uur. Be there en laat je horen!